Speranțe pentru Centrul Civic? Nimeni nu se-ncumetă la dezastru!

O investiție de 3,7 milioane de lei, făcută praf în nici 10 ani. La asta se rezumă povestea dalelor din Centrul Civic al Reșiței. Fostul primar Mihai Stepanescu l-a numit „un centru de unică folosință” și a vrut să-l repare. Fără succes însă. Nelu Popa încearcă și el să schimbe aspectul dezolant din centrul Reșiței, care umbrește atât farmecul fântânii cinetice, cât și măreția Sălii Polivalente. Nici el nu are însă prea mult noroc…

De aproape 10 ani, de când au fost recepționate lucrările, Centrul Civic al Reșiței este mai mereu în reparații. Dalele provenite din China nu sunt decât… chinezării, așa că centrul reședinței de județ arată cât se poate de rău, cu dale sparte, fisurate sau deplasate. S-a tot încercat o reabilitare capitală, dar mereu s-a pus problema finanțării.

Și actuala administrație are în vedere lucrări la acest capitol, însă nu pare deloc simplu.

„Centrul Civic intră într-un proiect care se numește «Retrospective», împreună cu trotuarul. Vom lua banii de la comunitatea europeană și pe trotuarul ăsta, și pe cele 6 străzi și Centrul Civic. Am scos lucrarea pe SEAP, au fost 6 doritori de a o executa, incluzând Centrul Civic și cele 6 străzi și ne-am trezit luni (n.r. – 20 august) că niciunul nu a pus oferte financiare. Am discutat cu ei și se pare că au fost prea stufoase datele tehnice pe care trebuiau să le prezinte și nu au reușit s-o facă în timp”, explică primarul Nelu Popa.

Edilul-șef liberal susținea, în primăvara acestui an, că ar avea nevoie de circa 3 milioane de euro pentru un Centru Civic civilizat și de alte două milioane de euro pentru cele 6 străzi cu sens unic, paralele cu cea de la Poliție, care unesc Bulevardul A.I. Cuza cu Bulevardul Revoluția din Decembrie.

Proiectul a fost repus pe SEAP săptămâna trecută, iar Nelu Popa speră ca, de această dată, să aibă mai mult noroc, iar firmele care au fost interesate în primă fază să se prezinte la licitație.