Spectacole de teatru contemporan în foste ateliere din Timișoara

teatrul german
1000x100

O clădire nefolosită de 13 ani, în care elevii unei școli din Timișoara făceau practică, va fi utilizată de Teatrul German. Astfel, fostele ateliere vor fi transformate în spații pentru repetiții, ateliere de decoruri și teatru contemporan experimental.

O clădire din Timișoara, care risca să devină o ruină, are șanse să beneficieze de o transformare spectaculoasă. Răzvan Negrișanu, consilier local USRPLUS, a anunțat că un imobil nefolosit din anul 2008 de Colegiul Tehnic „I. C. Brătianu” va fi transferat Teatrului German.

Am votat, într-una dintre comisiile care se ocupă de patrimoniul orașului, transferul unui imobil nefolosit din 2008 de Colegiul Tehnic «I.C. Brătianu» către Teatrul German, care are nevoie de spații pentru repetiții, ateliere de decoruri și teatru contemporan experimental. În urmă cu 10 ani, Teatrul German care coexistă cu cel Maghiar a înaintat prima oară această solicitare către primărie, dar nu s-a întâmplat nimic, probabil din nepăsare, așa cum au fost ignorate și alte nevoi ale orașului. În clădirea de pe strada Cuvin nr. 2 elevii făceau până în 2008 practică, iar potrivit legii, astfel de spații educaționale pot să primească altă folosință după trei ani de la încetarea activităților educaționale. Au trecut 13 ani și imobilul aflat în patrimoniul orașului este în continuare nefolosit”, a explicat Răzvan Negrișanu.

Clădirea care va fi folosită de Teatrul German se află în zona Traian, pe care Primăria Timișoara încearcă să o revitalizeze.

Decizia noastră redă viața unei clădiri ce risca să se ruineze în abandon și ajută Teatrul German să vină în fața publicului cu noi produse culturale. Mai mult, se înscrie în planul administrației Dominic Fritz de revitalizare și regenerare a cartierului Traian”, a precizat consilierul local.