Spectacol inedit! Reprezentație de teatru tradițional japonez la Timișoara

cp social facebook event cover
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

La Timișoara se pregătește un spectacol inedit. Este vorba de o reprezentație de teatru în stil Noh, una dintre cele mai vechi forme de teatru tradițional japonez. În total, șapte artiști vor urca pe scena Teatrului Național Timișoara pentru a prezenta publicului câteva fragmente din piesele „Tamura” și „Tenko”.

Publicul timișorean este invitat miercuri, 22 iunie, la un  spectacol inedit intitulat „Inima teatrului Noh”, organizat de Yamamoto Noh Theatre din Japonia. Și anume, o reprezentație de teatru în stil Noh, una dintre cele mai vechi forme de teatru tradițional japonez, inclusă în patrimoniul cultural UNESCO.

Cei 7 artiști care vor urca pe scena Teatrului Național vor prezenta publicului timișorean câteva fragmente alese din piesele în stil Noh „Tamura” și „Tenko”. Între cele două acte, actorii vor face o prezentare a instrumentelor și tehnicilor stilului specific. Evenimentul face parte din componenta Power Station a Programului Cultural Timișoara 2023. Membrii Yamamoto Noh Theatre vor susține în data de 21 iunie un workshop la Facultatea de Muzică și Teatru în fața a 20 de tineri studenți. Aceștia le vor vorbi despre cea mai veche formă de teatru noh, tehnicile, postura și energia acestuia”, a transmis Centrul de Proiecte.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
publicitate in Stiri de Timisoara si Resita gif card de energie dacus 1000x100

Teatrul Noh a luat naștere în urmă cu aproximativ 700 de ani și rămâne cea mai veche formă de teatru cu măști care a supraviețuit în lume. Este o artă meditativă care trebuie savurată în principal prin intermediul imaginației. În Japonia antică, Noh se juca în temple și sanctuare ca ofrandă pentru zei, iar mai târziu a evoluat în arta ceremonială oficială a curții Shogunului. A jucat un rol esențial în formarea valorilor clasei samurailor și, ulterior – a identității culturale a Japoniei.

Spectacolul va fi în limba japoneză, cu subtitrare în engleză și română. Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile. Rezervările se pot face pe entertix.ro, în limita locurilor disponibile.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/