Spectacol de Cehov, la Teatrul de Vest, de Dragobete

teatrul de vest resita cehov cerere in casatorie
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Teatrul reșițean a reluat comedia „Cerere în căsătorie” de Cehov într-o perioadă dedicată iubirii.

Spectacolul a fost pus în scenă în 2021 de regizorul Sandu Grecu, a fost reluat pe 18 februarie și este programat din nou astăzi, 24 februarie, la ora 19:00. S-au făcut însă înlocuiri în distribuția originală, rolurile actorilor Rusalina Bona și Robert Danci fiind preluate de Alis Pelle și Alin Turcu.

Pentru Alis, repetițiile alături de Alin Turcu și Marius Tudor au fost un bun prilej pentru descoperiri și discuții despre personaje și situații scenice. Alis trebuie să păstreze ideea regizorală și traseul personajelor. Dar noul actor nu trebuie să-l imite pe cel dinaintea sa, ci să înțeleagă de ce acesta făcea anumite gesturi sau de ce spunea într-un anume fel o replică. „Zeami zicea ceva care îmi va rămâne mereu în minte, și anume că nu poți avea floarea dacă nu plantezi sămânța. Cred că asta am încercat la repetiții alături de colegii mei, Alin și Marius”, spune Alis Pelle despre rolul său.

Alin Turcu este la prima experiență cu un text de Cehov, spectacolul dovedindu-se o treaptă care i-a oferit posibilitatea de urca mai sus. „Sper să nu fie ultima șansă de a desface astfel de minunății. Procesul de creație a fost unul cum nu se poate mai bun și, pentru asta, le mulțumesc colegilor mei, Alis și Marius”, sunt cuvintele lui Alin Turcu.

Comedie de Cehov la teatrul reșițean

Comedie de Cehov la teatrul reșițean

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Eugen Pădureanu revine la Teatrul de Vest, dând din nou viață personajului Grigori Stepanovici Smirnov. Moșier și locotenent în retragere, Smirnov e un misogin nesuferit, om necioplit strâns cu ușa și nevoit să își recupereze cu orice preț datoriile de la debitorii pe care îi urăște cu pasiune. „Ce mai încoace și încolo, personajul meu e un adevărat urs siberian. Dar îl joc cu mare plăcere și pentru asta trebuie să-i mulțumesc domnului regizor Sandu Grecu”, afirmă Eugen Pădureanu.

Un buchet de flori de Dragobete

Un buchet de flori de Dragobete

„Cerere în căsătorie” e o comedie 2 în 1, a cărei distribuție îi mai aduce în fața publicului pe Ana-Maria Cizler, Marius Tudor și Sorin Fruntelată. Un spectacol frumos, la care teatrul reșițean invită publicul în seara de Dragobete.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/