Specialiști în drumuri din toată țara vin la Timișoara la congresul ce se organizează la 4 ani

grindeanu santier

Specialiști în infrastructura ruieră din toată țara și din străinătate vin la Timișoara la Congresul Național de Drumuri și Poduri. Evenimentul se organizează odată la 4 ani și va participa și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„În perioada 21-24 Septembrie 2022, la Timișoara Convention Center, Asociația Profesională de Drumuri și Poduri din România organizează, împreună cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cel de-al XVI-lea Congres Național de Drumuri și Poduri. Congresul Naţional de Drumuri şi Poduri este un eveniment de importanţă naţională, organizat o dată la 4 ani. Lucrările congresului reunesc un număr important de specialişti din domeniul infrastructurii rutiere, proiectanţi, consultanţi, constructori, dar şi administratori ai reţelelor de autostrăzi, drumuri naţionale, drumuri judeţene, străzi”, a transmis DRDP Timișoara.

Vor veni reprezentanții administrațiilor de drumuri (naționale și locale), ai societăților de construcții, ai producătorilor de utilaje, ai învățământului superior, cercetători și proiectanți. Din străinătate, vor participa reprezentanți ai unor firme renumite de construcții de drumuri și poduri, cercetare și consultanță.

„Temele abordate în cele două zile dedicate prezentărilor de specialitate se referă la administrarea, întreținerea și exploatarea drumurilor și podurilor, mobilitatea urbană și rurală, infrastructuri reziliente (structuri rutiere, terasamente), operațiuni de stabilizare în lucrările de reabilitare a drumurilor, soluții inovatoare în infrastructura rutieră”, a mai transmis Direcția de Drumuri.

La deschiderea congresului, vor fi prezenți și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

 

tmc 640