Spații culturale din Timișoara, puse la dispoziție gratuit organizatorilor de evenimente

spatii expozitie gratuite la Timisoara evenimente culturale
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Primăria Timișoara, prin Centrul de Proiecte, pune la dispoziția organizatorilor de evenimente o serie de spații culturale, în mod gratuit.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara anunță că va continua să pună la dispoziția organizatorilor de evenimente o serie de spații culturale în mod gratuit, și în acest an.

Parte din moștenirea Capitalei Europene a Culturii o constituie noile spații pe care Municipiului Timișoara le-a introdus în circuitul cultural al orașului. De la spații neconvenționale la clădiri istorice și foste clădiri industriale, spațiile gestionate de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara sunt gazde bune pentru expoziții, proiecții, dezbateri, lansări de carte, spectacole diverse. Aceste spații sunt puse la dispoziția comunității, a organizatorilor de evenimente, a artiștilor și organizațiilor active în oraș”, a informat instituția.

Așadar, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara caută parteneri pentru organizarea de evenimente în spațiile pe care le administrează: MX – Muzeul „Corneliu Miklosi”, galeriile Bastion 1, 2 și 3 (corpul de est al Bastionului Maria Theresia), Palatul Ștefania, Galeria 5, Centrul de Proiecte (parter și curte). Acestea pot găzdui expoziții, performance-uri, festivaluri, lansări de carte, conferințe, ateliere, proiecții de film, spectacole de teatru, concerte și altele.

În 2023, cele opt spații au găzduit peste 120 de evenimente diverse, care au atras peste 40.000 de vizitatori.

Toate aceste spații au deja un portofoliu bogat de evenimente și public și sunt încrezător că și anul acesta ne vom bucura de creativitate și calitate în aceste locuri. Nu sunt doar spații centrale, invităm organizatorii de evenimente și zona Traian, pe care vrem să o transformăm prin proiecte de regenerare urbană și cultură într-un al doilea centru al Timișoarei”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Cine poate avea acces la spațiile expoziționale

Spațiile pot fi solicitate atât de către organizații și firme, cât și de către persoane active în domenii precum: cultură, educație, tineret, sport, implicare civică și socială, mediu. Prin intermediul unui formular online, cei care solicită un spațiu trebuie să detalieze proiectul propus, să prezinte un portofoliu relevant și un plan eficient de comunicare și de atragere a unor categorii de public variate. De asemenea, solicitanții se angajează că pot asigura un program de vizitare constant. Cererile vor fi analizate și selectate de către o comisie din cadrul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

În cadrul programului Timișoara 2023, aceste spații au găzduit artă ce conectează comunități diverse, idei care deschid lumea, spectacole memorabile ce au atras timișoreni și vizitatori din Europa întreagă. Anul Capitalei Europene a Culturii este irepetabil, însă energia lui poate continua la nesfârșit. Invit toți operatorii de evenimente să considere aceste spații pe care le punem la dispoziție adevărate spații pentru comunitate, care atrag noi și noi categorii de public să participe la evenimente, să se întâlnească și să contribuie la orașul creativ și incluziv pe care ni-l dorim”, a afirmat Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Pentru a doua jumătate a anului 2024, Centrul de Proiecte va lansa un nou apel pentru consorții de parteneri care să asigure o programare constantă, de termen lung, pentru galeriile Bastion 1, Bastion 2 și Bastion 3.

Informații detaliate despre dimensiunile și dotările fiecărui spațiu, precum și formularul de solicitare a unui spațiu se găsesc AICI!

 

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/