Şpăgarii de la Garda Financiară s-au certat în arest!

Sebastian Zeicu şi Alin Doban împărţeau frăţeşte, nu cu mult timp în urmă, şpăgile adunate de la diferite firme din judeţ la care mergeau în control. Arestul şi ameninţarea cu închisoarea le-au stricat însă prietenia.

Cei doi comisari ai Gărzii Financiare din judeţ au fost prinşi în flagrant la o firmă din Caransebeş, când împărţeau 1.000 de lei primiţi cu titlu de mită pentru a trece cu vederea eventuale nereguli. Înainte de asta, în aceeaşi zi, au mai împărţit o sumă de bani, cel mai probabil, provenită tot din şpagă. Arestaţi preventiv de la finele lunii mai şi trimişi în judecată pentru luare de mită, cei doi nu mai sunt la fel de buni prieteni. Şi asta pentru că poziţiile lor procesuale sunt diferite.

Tribunalul Caraş-Severin a hotărât ca ambii să fie judecaţi în stare de arest preventiv. Zeicu a solicitat imediat să fie pus în libertate sub control judiciar, avocatul său anunţând că va recunoaşte tot, încă de la primul termen al procesului. Chiar şi aşa, cererea i-a fost respinsă atât de instanţa de fond, cât şi de cea de recurs. Doban a cerut şi el acelaşi lucru, dar Tribunalul Caraş-Severin s-a opus eliberării sale sub control judiciar. Comisarul mai are şansa recursului, însă e greu de crezut că va avea mai mult succes la Curtea de Apel Timişoara, mai ales că acesta se declară nevinovat. Tocmai asta a răcit relaţiile dintre cei doi comisari, atitudinea total diferită în sala de judecată. Dacă Zeicu urmăreşte prin recunoaşterea faptelor o pedeapsă diminuată semnificativ, Doban se încăpăţânează să-şi dovedească nevinovăţia, să fie achitat şi să se poată întoarce la locul de muncă.