Șpagă la graniță. Mai mulți cetățeni străini, cercetați de autorități după ce au vrut să mituiască un polițist de frontieră de la Jimbolia

Patru albanezi au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să ofere o mie de euro ca să poată intra în țară fără forme legale. Ei sunt cercetați acum pentru dare de mită. 

Cei patru au vrut să intre țară, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, ieri, în jurul orei 11, cu un autoturism înmatriculat în Albania. Ei i-au oferit polițistului de frontieră care le-a verificat documentele de călătorie o agendă în care se aflau 1.000 de euro.

”Întrebat despre existența sumei de bani, cetățeanul albanez a declarat că aceasta este pentru a trece cu vederea faptul că cei patru nu au documentele necesare pentru a justifica scopul călătoriei și pentru a li se permite intrarea în țară. Polițistul de frontieră i-a adus la cunoștință persoanei faptul că fapta sa constituie infracțiune, context în care cetățeanul albanez a insistat, spunând chiar că poate oferi în plus suma de 500 de euro cu titlu de mită, pentru ca polițistul de frontieră să le permită continuarea călătoriei. Polițistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani și împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Celor patru albanezi li s-a interzis intrarea pe teritoriul României, iar procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei patru pentru dare de mită.