Șoseaua morții din Caraș-Severin ia tot mai multe vieți!

Bilanțul negru crește în Caraș-Severin. Cel mai circulat drum din județ a luat deja anul acesta 11 vieți!

Zeci de persoane își pierd viața în fiecare an pe drumurile din Caraș-Severin. Teribilismul, inconștiența și, mai rar, defecțiunile tehnice ale autovehiculelor, înmulțesc numărul crucilor apărute la marginea șoselelor. Cu toate acestea, șoferii nu conștientizează pericolul la care se expun atunci când apasă prea tare pedala de accelerație sau ignoră semnele de circulație. Așa se face că, de la începutul anului 2016, 23 de persoane au pierit în urma unor accidente rutiere produse în județ. Comparativ cu primele 7 luni ale anului trecut, numărul morților a crescut cu 10!

Tot o statistică sumbră avem și atunci când ne referim la cel mai circulat drum din județ, DN 6. 11 oameni au murit deja anul acesta pe tronsonul de drum, în timp ce în 2015, în aceeași perioadă, numărul era mult mai mic: 4. Ultimul accident pe DN 6 s-a produs în urmă cu doar două zile, la Topleț. Trei tineri de 15, 21 și 27 de ani au murit pe loc după ce maşina în care se aflau a ajuns pe contrasens și s-a izbit de un microbuz. Ca o remarcă, toate cele trei accidente mortale produse anul acesta în apropiere de Băile Herculane au fost comise de mehedințeni.

leader board 728 x 90 px

Dacă luăm în calcul faptul că până la finalul anului au rămas mai bine de patru luni, statistica poate deveni și mai sumbră. În 2015 numărul total al morților pe drumurile din Caraș-Severin a fost de 30, 14 dintre aceștia pe DN 6. În anul 2016 s-au înregistrat deja 23 de decese, 11 pe șoseaua morții.

Comisarul-șef Decebal Davidoiu, șeful Poliției Rutiere Caraș-Severin, are și o explicație pentru creșterea numărului de accidente și, implicit, al victimelor pe DN 6: „Deschiderea autostrăzii până la Lugoj a făcut ca traficul cu destinația Balcani și Asia să se descarce pe la noi. Tot ce vine din vest. Dacă ați circulat pe European ați putut constata că aproape nu mai există diferență între zilele săptămânii, în privința traficului, și aproape nu mai este diferență între zi și noapte”.