Șoseaua-derdeluș din Timiș. „Cu mașinile se circulă foarte greu, cel mai indicat ar fi cu patinele”

drum derdelus

Prefectul de Timiș Mihai Ritivoiu a cerut intervenția de urgență a autorităților județene pe drumul județean către Nădrag, după ce primarul comunei a sesizat că șoseaua este acoperită cu un strat de 4 cm de gheață. CJT va amenda firma care prin contract a fost desemnată să curețe drumul pe timpul iernii. 

Într-un video postat de prefectul de Timiș, primarul comunei Nădrag arată cum drumul județean 681 este un adevărat patinoar, acoperit cu un strat de gheață de 3-4 cm.

„Cu mașinile se circulă foarte greu, cel mai indicat ar fi cu patinele. Locația e între Hăuzești și Nădrag, drumul cu gheață e de aproximativ două-trei sute de metri. Se vede grosimea gheții, s-a format și un șănțuleț pe dunga albă care separă sensul de mers între cele două benzi. Se vede, nu e dat cu nisip sau cu sare, cu absolut nimic.”, spune primarul Liviu Muntean.

Prefectul de Timiș a solicitat intervenția de urgență a autorităților județene. Drumul arată așa, spune Mihai Ritivoiu, la mai bine de trei zile de la momentul intemperiilor. „Dacă în această perioadă, când ne-a ferit Dumnezeu de zăpezi, situația se prezintă astfel, nu pot decât să sper că nu va mai ninge în acest an!”, a precizat Ritivoiu.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Reprezentanții CJ Timiș au trimis în control specialiștii de la Direcția de Drumuri.

„La fața locului s-a constatat că problemele au apărut exclusiv pe un sector de cca. 150 m. În zona respectivă, șanțurile au fost distruse de activitatea de exploatare forestieră, fiind astfel împiedicată scurgerea corespunzătoare a apelor de-a lungul drumului în afara părții carosabile. Prestatorului i se vor aplica sancțiuni maxime, conform clauzelor contractuale, atât pentru neîndeplinirea obligațiilor de a interveni preventiv și activ, cât și pentru neraportarea în timp util a situației din teren, putându-se ajunge până la rezilierea contractului. Considerăm inacceptabilă situația de față și nu vom tolera repetarea unei astfel de abateri.”, au transmis reprezentanții CJT.

Potrivit CJ Timiș, valoarea totală estimată pentru deszăpezirea drumurilor județene, pe o perioadă de 4 ani, se situează între 38 și 64 de milioane de lei. Plățile se fac în funcție de cât de greul este sezonul și de cât de mult se lucrează la deszăpezire.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/