Sorin Maxim de la ADR Vest, un nou mandat în fruntea ROREG!

Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, va conduce și de acum încolo asociația din care fac parte toate instituțiile de acest gen la nivel național. Maxim a fost ales președintele Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România (ROREG) pentru încă un mandat.

Noul mandat al șefului ADR Vest va dura doi ani și va fi al patrulea pentru Sorin Maxim. „Prioritatea noastră, în acest nou mandat, este coordonarea pregătirii viitoarei perioade de programare 2021-2027, perioadă care se dorește a fi descentralizată din punct de vedere al gestiunii finanțărilor europene, agențiile având un rol mult mai important în ceea ce înseamnă managementul fondurilor”, a precizat Sorin Maxim, după ce a obținut un nou mandat.

Pentru viitorul ciclu de finanțare, ROREG pregătește două proiecte importante finanțate prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020. Unul dintre ele se referă la transferul de expertiză între și către autoritățile locale și județene, iar al doilea vizează informarea potențialilor beneficiari asupra oportunităților de finanțare din următorul ciclu financiar.

Pentru viitori doi ani, la București au fost aleși și vicepreședinții ROREG, Marilena Bogheanu, director general ADR Sud-Vest Oltenia, și Vasile Asandei, director general Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.