Sorin Grindeanu: Acest guvern incompetent să plece acasă! Alegeri anticipate!

grindeanu sorin

PSD a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu chiar în ziua în care Curtea Constituțională a decis că și moțiunea de cenzură depusă de parlamentarii AUR și USR PLUS este validă și poate fi dezbătută și votată în Parlament!

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a anunțat că PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”.

„Ne așteptăm ca în cel mai scurt timp, așa cum spune Constituția, să fi convocat BPR. Vom propune un program pentru citire și pentru vot astfel încât în cel mai scurt timp acest guvern incompetent să plece acasă”, a spus Grindeanu. Social-democratul a făcut apel la cei care „se întreceau în a nu respecta regulile să fie de acord” cu dezbaterea și votarea rapidă a moțiunii PSD.

Grindeanu a cerut astfel proceduri rapide și a spus că se așteaptă ca moțiunea PSD să fie susținută de AUR și USR PLUS: „Ne așteptăm la același tratament, noi am spus că votăm moțiunea AUR – USR PLUS. Noi vedem o singură variantă: alegeri anticipate”.

Pe de altă parte, CCR a decis că moțiunea de cenzură depusă de parlamentarii AUR și USR PLUS este validă și poate fi dezbătută și votată în Parlament. Decizia membrilor Curții Constituționale a fost luată în unanimitate.