Situație financiară grea în Caraș

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, militează în continuare pentru descentralizarea bugetului de stat. Liderul liberal a susținut astăzi o conferință de presă în care a explicat faptul că membrii Guvernului Ponta pot remedia greșelile guvernării PDL, dacă alocă bani sănătații, învățământului și protecției sociale.

Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin și vicepreședintele PNL, a făcut astăzi câteva aprecieri cu privire la modul în care ar trebui reorganizat bugetul de stat. „Cred că membrii Guvernului și Ponta trebuie să gândească o rectificare bugetară care să aibă în vedere educația, sănătatea și administrația publică locală. Procentual, absorbția fondurilor europene este mare. Marea majoritate a primăriilor și consiliilor județene sunt într-o situație financiară grea. Spitalele au nevoie de bani. Noi încercăm acum să îl reînfințăm pe cel de la Bozovici. Cred că toate acestea sunt măsuri ce trebuie luate pentru o bună guvernare”, a declarat astăzi Sorin Frunzăverde, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Palatul Administrativ din Reșița.

Acesta a subliniat faptul că din teritoriu vor pleca spre centru propuneri de rectificări. „Îi vom face propuneri Guvernului, ca să remedieze erorile de construcție bugetară ale fostei Guvernări. În momentul de față, forul central funcționează după bugetul structurat de Boc, anul trecut. Acest subiect este unul deosebit de important”, a adăugat liderul liberal.

leader board 728 x 90 px

În ce privește județul Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde a spus că județul are nevoie de bani pentru achitarea datoriilor și pentru infrastructură. „Numai datoria Consiliului Județean se ridică la zece milioane de lei”, spune Sorin Frunzăverde.