Bani pentru comunele cărășene

Consilierii județeni s-au prezentat astăzi la Palatul Administrativ, acolo unde au fost convocați să ia parte la ședința de plen. Motivul întrunirii a fost modificarea bugetului propriu al forului, dar și alocarea unor sume de bani pentru localitățile din Caraș-Severin.

Cel mai important proiect de hotărâre pe care l-au dezbătut astăzi consilierii județeni s-a referit la alocarea unor sume de bani pentru toate comunele din Caraș-Severin. Vestea este la fel de bună pentru toți primarii localităților din mediul rural, pentru că împărțeala s-a făcut în mod egal.

“Avem 976.000 de lei care, așa cum comisia de buget-finanțe i-a aprobat, s-au împărțit egal pe fiecare primărie din mediul rural. Asta înseamnă 14.000 de lei de comună. Suma ar fi fost prea mică pentru orașe, așadar, i-am împărțit în mod egal, independent de culoarea politică”, a declarat în urmă cu doar câteva momente Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

leader board 728 x 90 px

Orașe precum Reșița, Caransebeș sau Bocșa au venituri consistente la buget din alte surse, astfel că edilii comunelor vor avea acum posibilitatea să își mai achite din datoriile pe care le-au adunat în timp. Ba mai mult, în cazul administrațiilor locale cu până în opt angajați, suma alocată astăzi ar putea însemna salariile oamenilor până la sfârștul anului. “Desigur, banii nu sunt suficienți, însă sperăm într-o nouă rectificare în luna noiembrie”, a subliniat președintele forului, astăzi, la Palatul Administrativ.

Banii alocați comunelor provin din cota de 20 la sută din taxa pe valoare adăugată și din cea de 18,5 la sută din impozitul pe venit pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și a proiectelor de infrastructură.

Tot astăzi, aleșii au aprobat rectificarea bugetului propriu al Consiliului Județean Caraș-Severin, cu suma de 2.300.000 de lei. În urma analizei făcute, Guvernul României a luat decizia să aloce banii administrației, astfel încât să îi asigure buna funcționare până la sfârșitul anului. Pe lângă for, mai primesc fonduri și celelalte instituții care sunt în subordinea Consiliului.