SONDAJ. Vela câștigă localele în Caraș-Severin, Iohannis prezidențialele! „E rezultatul muncii echipei, mai puțin al celor care au atacat partidul în spațiul public!”

Liberalii și-au măsurat din nou capitalul de imagine, iar rezultatele aflate de curând i-au făcut să exulte! Mai ales pe liberalii cărășeni!

Ludovic Orban i-a chemat la București pe liderii din teritoriu pentru a analiza rezultatele sondajului de opinie comandat de PNL și realizat la finele anului trecut în toată țara. Cifrele oficiale urmează să fie prezentate săptămâna viitoare, dar entuziasmul care i-a cuprins pe liberalii cărășeni după întâlnirea de ieri a făcut ca unele concluzii să transpire deja. Regiunea Vest, mai exact județele Caraș-Severin, Arad, Timiș și Hunedoara, stă cel mai bine în țară. În această zonă a țării, PNL s-ar bucura de încrederea a 34% dintre alegători. Caraș-Severinul ar fi chiar peste medie, undeva la 36%. Dacă duminică ar fi alegeri, PNL ar câștiga alegerile în Caraș-Severin, indiferent că vorbim de europarlamentare, prezidențiale, locale sau parlamentare. Iohannis ar aduna mai multe voturi din Caraș-Severin decât oricare alt candidat, PNL ar câștiga cele mai multe mandate de parlamentari, iar Marcel Vela, ca liderul politic al județului care se bucură de cea mai mare simpatie, ar putea prelua șefia Consiliului Județean din 2020 încolo. Cel puțin așa arată cifrele sondajului făcut la comanda PNL.

„Am fost ieri la o întâlnire de analiză cu consultanții care au făcut sondajul, cu domnul președinte Orban și mai mulți colegi din Caraș-Severin. E adevărat, județul nostru a ieșit foarte bine. Rezultatele sunt îmbucurătoare, sunt o surpriză plăcută și sunt rezultatul muncii echipei, mai puțin a celor care au atacat partidul în spațiul public”, a declarat Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin, ferindu-se să dezvăluie cifre sau procente.

Dacă opțiunea de vot e reflectată cu precizie de sondajul comandat de PNL, înseamnă că PSD se prăbușește pur și simplu în Caraș-Severin după ce, la parlamentarele de anul trecut, a realizat un scor istoric. De marcat și faptul că sondajul e făcut înainte de plecarea lui Ion Mocioalcă la Pro România, lucru care poate însemna alte procente importante în minus pentru social-democrați. Totodată însă, în PNL Caraș-Severin au apărut tensiuni, care la rândul lor pot avea consecințe importante. Cum la fel de adevărat este că noul lider PSD, Luminița Jivan, se bucură de tot mai multe aprecieri în spațiul public, aprecieri venite chiar de la politicieni din tabere rivale. Cu alte cuvinte, e greu de spus pe unde este PSD Caraș-Severin la ora actuală. Se va lămuri toată lumea cel mai târziu în mai, cu ocazia alegerilor europarlamentare!