SONDAJ. Unul din doi români plătește cumpărăturile cu cardul

Cumpărături online la resita

Peste 50% dintre români au folosit cardul bancar pentru efectuarea unei plăți la cumpărături online, iar peste 40% își plătesc online facturile lunare.

Conform sondajului realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, puțin peste 26% dintre respondenți utilizează doar uneori cardul sau un cont bancar pentru plata facturilor lunare, în timp ce 32% plătesc facturile la utilități doar cash.

publicitate online in ziar Express de Banat

În ceea ce privește serviciile bancare online, 29,08% dintre respondenți susțin că folosesc în mod curent, săptămânal sau chiar mai des, Internet Banking/Mobile Banking. Alți 22,83% utilizează aceste servicii doar rar, ocazional, în timp ce 48,08% nu folosesc deloc astfel de servicii.

Plata în magazinele fizice e făcută și cu cash, dar și cu cardul de către cei mai mulți români (40,67%), în timp ce doar cu cash plătesc aproape aceeași pondere (39,67%). Doar cu cardul plătesc 19,67% dintre respondenți.

Pe de altă parte, doar 22,83% dintre respondenți susțin că folosesc Google Pay/Apple Wallet pentru cumpărăturile din magazine direct cu telefonul.

Sondajul a fost realizat online pe un eșantion de circa 1.200 de respondenți din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 54,9% dintre respondenți sunt salariați, 74,83% locuiesc la oraș, 38,08% au studii superioare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/