Somalezi şi marocani la graniţa cu Serbia

Poliţiştii de frontieră de la Socol au reţinut ieri seară, în jurul orei 18.00, trei cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal graniţa în Serbia. Pentru că nici unul nu avea acte de identitate asupra sa, au fost conduşi la sediul poliţiei pentru verificări.

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol împreună cu lucrătorii specializaţi din cadrul Biroului Combaterii Migraţiei Ilegale al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin au desfăşurat ieri o acţiune de combatere a migraţiei ilegale. “În jurul orelor 18:00, echipa a reuşit reţinerea a trei cetăţeni care se deplasau dinspre frontiera vecină pe teritoriul României”, a precizat Alina Tănăsescu, purtător de cuvânt al frontieriştilor cărăşeni.

Pentru că nici unul dintre cei trei nu avea asupra sa acte de identitate, au fost conduşi cu toţii la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră. În urma cercetărilor, oamenii legii i-au identificat ca fiind cetăţeni din Somalia, Marog şi Egipt, cu vârste de 16, respectiv 24 de ani. Cei trei au declarat că intenţionau să tranziteze teritoriul României pentru a ajunge în ţări membre Schengen, unde aveau stabilite rude. “Celor trei persoane migrante li s-a întocmit lucrare penală pentru intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, a mai spus Alina Tănăsescu