Soluții inteligente pentru depozitarea deșeurilor la Reșița

insule ecologice digitalizate

Primăria Reșița modernizează sistemul de colectare a deșeurilor în oraș. 100 de insule ecologice digitalizate vor fi amplasate în mai multe zone din municipiu.

Municipalitatea are în implementare un proiect prin care va fi îmbunătățit sistemul de colectare a deșurilor la Reșița, prin construirea a 100 de insule ecologice digitalizate. Insulele vor asigura colectarea separată a deșeurilor municipale pe cinci fracții, respectiv: deșeuri menajere, deșeuri reciclabile (hârtie-carton, plastic-metal, sticlă) și biodeșeuri. Din cele 100 de insule digitalizate, 10 sunt subterane, 55 supraterane, având containere individuale, iar alte 35 de insule supraterane au prevăzute containere încasetate de 1,1 mc.

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Primăriei Reșița, Andrei Apostol, cele 90 de insulele ecologice digitalizate supraterane se vor amplasa în microraioanele I, II, III și IV, pe Calea Timișoarei, în zonele Triaj, Lunca Pomostului, Moroasa și în orașul vechi. În ceea ce privește cele 10 insule ecologice subterane, acestea vor fi amplasate în alte 10 locații din municipiu, după cum urmează: Aleea Pinilor, Strada Cerna (două puncte), Bulevardul Revoluția din Decembrie (două puncte), Strada Pomostului, Bulevardul A.I. Cuza, Strada Damaschin Bojincă (două puncte), și Strada Cerna.

Noile structuri de colectare a deșeurilor vor deservi maximum 200 de persoane fizice arondate care vor primi cartele electronice pentru acces. Datorită sistemului lor digital, insulele vor aduna și date cu privire la nivelul de colectare a deșeurilor.

Implementarea investiției se face cu finanțare de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/