Soluții inteligente de colectare a deșeurilor la Reșița

module gunoi

Municipalitatea își propune să achiziționeze 100 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a gunoiului. Acestea vor fi dotate cu cartele și vor înregistra date cu privire la volumul și tipurile de deșeuri colectate.

Aleșii reșițenii au aprobat, de curând, participarea la finanțare, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, a proiectului „Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor în municipiu”.

Cu alte cuvinte, se are în vedere achiziționarea a 100 de insule ecologice digitalizate, dintre care 10 subterane, 55  supraterane cu containere individuale, și alte 35 supraterane încasetate, cu containere de 1,1 mc. Fiecare insulă, care va conține cinci containere pentru cinci fracții – biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic, metal, hârtie și carton – trebuie să deservească minimum 200 de locuitori/apartamente.

Insulele ecologice sunt un ansamblu de containere digitalizate destinate colectării separate a deșeurilor, protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu cartele de acces și modul GSM. Acestea vor înregistra date cu privire la volumul și tipurile de deșeuri introduse în containere, urmând ca reșițenii să fie taxați în funcție de cantitatea de gunoi pe care o generează.