Soluție de moment! Principalul spațiu expozițional al Lugojului, în administrarea Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă

galeria de arta lugoj

Redeschiderea Galeriei Pro Arte a avut loc după șapte ani de lucrări de reparații și restaurări, lucrări care s-au executat cu numeroase întreruperi.

La 30 septembrie 2022, ora 18.00, galeria a fost oficial deschisă cu expoziția „Atemporal. Dialoguri scenografice: Ion Truică și Dumitru Popescu” din cadrul primei ediții a Festivalului Internațional de Artă de la Lugoj.

Însă vizitatorii galeriei care n-au putut fi prezenți la vernisaje întâmpină o problemă. De obicei, expozițiile rămân deschise timp de o lună după vernisaj, dar nu este nimeni care să le deschidă ușa Galeriei și să-i însoțească, oferind comentarii avizate. Cu alte cuvinte, instituția nu are un curator.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Primarul Bogdan Ștefan Blidariu spune că, deocamdată, nu se pune problema angajării unui curator și că există o soluție alternativă: „Galeria Pro Arte va fi dată în administrarea Muzeului. Ei vor asigura permanența acolo, cu personalul pe care îl au disponibil. Nu va fi angajat cineva în mod special, ci se va face permanență cu angajații de la muzeu. Am discutat cu Dorina Zah, care este artist plastic restaurator, dar ea are un program legat de această profesie și nu poate fi acolo în permanență. Dar, conform unei programări prealabile, cei de la Muzeu se pot suplini astfel încât să asigure permanența și la galeria de artă.”

După deschiderea oficială, aici au avut loc patru expoziții în cadrul festivalului menționat, plus alte două în lunile ce au urmat (expoziția personală a pictorului Silviu Nopcea și Salonul Artelor Vizuale).

publicitate si promovare online banner maxagro