SOLIDARITATE. Elevii de la „Bastilia” au donat sânge să salveze viața unei învățătoare!

Salonul de așteptare al Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița a devenit neîncăpător pentru prima dată. Apelul lansat de profesorii de la „Diaconovici Tietz” a fost ascultat de zeci de elevi, părinți, pompieri sau polițiști.

Zeci de persoane cu Grupa 0 pozitiv s-au prezentat în această dimineață să doneze sânge pentru învăţătoarea Paraschiva Creţan, aflată într-o stare foarte gravă. Fie că o cunosc, fie că nu o cunosc, oamenii s-au prezentat în număr mare să dea o mână de ajutor dascălului. Momentul a fost extrem de emoționant, mai ales că foarte rare sunt cazurile în care acțiunile de donare de sânge beneficiază de o astfel de mobilizare. Părinții și elevii nu au lipsit. Mai bine de jumătate dintre cei prezenți la Centru studiază la „Bastilia”. Mulți au plecat dezamăgiți că nu pot dona din cauza anemiei sau a greutății, dar chiar și așa numărul celor care au putut să o sprijine pe învățătoare a fost extrem de ridicat.

„Am beneficiat de un sprijin fără precedent și le mulțumesc tuturor celor care s-au prezentat aici, în această dimineață și au răspuns pozitiv apelului lansat noi. Avocați, polițiști, pompieri, părinți și elevi, indiferent de profesie sau de vârstă, cu toții au dovedit că sunt oameni. Foarte rare sunt cazurile în care numărul celor prezenți este atât de mare, a spus Lili Gherle, inițiatoarea mai multor campanii de donare de sânge, care și astăzi a contribuit la mobilizarea donatorilor.

Elevii și părinții de la „Diaconovici Tietz” au venit însoțiți de profesoara Aniela Mirela Ogășan, care a stat alături de ei. Nelipsiți au fost membrii „Ligii Studenților” din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, dar și angajații magazinului Dedeman.

Învățătoarea Paraschiva Crețan suferă de o boală gravă și are nevoie de 10 unități de concentrat trombocitar. Deși campania a fost organizată astăzi, reșițenii care vor îi dea o mână de ajutor cadrului didactic o pot face și de luni înainte.