Sute de cereri pentru un apartament social la Reșița

solicitari de apartamente sociale
Cuib de vise 1000x100

Peste 120 de dosare au fost depuse în 2023 la Primăria Reșița pentru ocuparea unei locuințe sociale.

89 de locuințe sociale există la acest moment la nivelul municipiului Reșița. Până în ultima zi a anului trecut au fost depuse 121 de solicitări de către persoanele interesate. Cele mai multe locuințe se regăsesc în cartierul Govândari, iar pentru ele chiriașii plătesc chirii modice. La ora actuală, niciuna dintre cele 89 de locuințe nu este liberă.

Vestea bună este că Primăria Reșița a început, încă de anul trecut, să construiască două blocuri de locuințe sociale în zona Stavila, iar în aceeași locație se vor mai ridica alte două, și, cel mai probabil, până la finalul acestui an, va fi finalizat și blocul din Mociur, reabilitat tot de municipalitate printr-un proiect european. Va mai fi construit, de asemenea, un bloc ANL pentru profesori și personalul medical, urmând ca la final să fie disponibile aproximativ 150 de locuințe sociale, care ar acoperi o mare parte din cererea există în prezent în municipiu.

publicitate si promovare in ziar

Până atunci însă, personalul Direcției de Patrimoniu din Primăria Reșița analizează dosarele pentru a vedea câte dintre persoanele care au solicitat o astfel de locuință se încadrează în criteriile impuse de legislația în vigoare.

Până la 31 decembrie 2023 am primit 121 de solicitări pentru ocuparea unei locuințe sociale. La nivelul municipiului avem 89 de astfel de locuințe, care, la această dată, sunt ocupate toate. În luna aprilie convocăm ședința pentru analizarea dosarelor, după care, în următoarea lună, vor intra în ședința de Consiliu Local, dacă nu vor fi depuse contestații. Dacă sunt contestații se rezolvă mai întâi contestațiile. Din păcate, în prezent, avem mai multe solicitări decât locuințe libere. Iar cei care ocupă una, se îngrijesc să țină de ele, să-și plătească la timp chiria. Spre exemplu, în 2023, s-au eliberat doar două locuințe sociale, iar cele care se eliberează se dau mai departe în ordinea priorităților. Vestea bună e că se construiesc noi blocuri de locuințe sociale în zonele Stavila și Mociur”, a explicat Venera David, inspector în cadrul Direcției de Patrimoniu din Primăria Reșița.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/