Şoferul microbuzului a scăpat şi el de arest!

explo 1000x200

Judecătoria Oraviţa a respins şi propunerea de arestare a lui Nenad Dimitrovici, după ce aceeaşi soluţie s-a dat şi în cazul persoanelor reţinute în urma descinderilor de marţi, din Moldova Nouă. 

Procurorul George Bucurică, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, a dat de urma contrabandiştilor de ţigări care ar fi introdus în 24 septembrie 2012 o cantitate mare de tutun prin Vama Naidăş, cu complicitatea lucrătorului vamal Daniel Şerban şi a poliţistului de frontieră Dănuţ Giurgiu. În urma descinderilor de marţi, opt persoane au fost conduse la Parchet pentru audieri, iar cinci au primit chiar propunere de arestare preventivă. Judecătoria Oraviţa a considerat însă că arestul ar fi o măsură exagerată, astfel că Goran Dimitrovici, Iovan Sava, Petru Ghimboaşă, Daniel Şerban şi Aurica Poiană au primit doar interdicţia de a părăsi ţara. Asta, cel puţin până la judecarea recursului făcut de procuror.

Şoferul microbuzului respectiv, care a fost găsit abandonat pe raza localităţii Bozovici la câteva ore după ce intrase în ţară prin Vama Naidăş, a fost şi el identificat. Nenad Dimitrovici nu a fost găsit acasă de mascaţi în dimineaţa descinderilor şi a fost citat la Poliţie pentru audieri. S-a prezentat împreună cu avocatul Cosmin Bolosin, fiind reţinut pentru 24 de ore şi propus şi el Judecătoriei Oraviţa pentru arestare preventivă. ,,Instanţa a constatat nulitatea absolută a propunerii de arestare preventivă invocată de mine şi a dispus punerea de îndată în libertate a acestuia, fără nicio interdicţie. E singurul din dosar care nu are nicio interdicţie. Parchetul a declarat recurs.”, a declarat avocatul Bolosin.

„A fost pus sechestru asigurator asupra unor imobile şi autoturisme, prejudiciul în această cauză fiind de peste 350.000 de lei”. Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt IPJ Caraş-Severin

banner 970 x 250