Șoferii din Caraș-Severin, supravegheați din elicopter!

IPJ Caraș-Severin supraveghează traficul rutier din elicopter.
promovare online Timisoara Casa Auto

Polițiștii din Caraș-Severin supraveghează traficul rutier și din elicopter! O astfel de acțiune a avut loc ieri, când elicopterul a survolat cel mai aglomerat drum din județ: DN 6.

Poliţişti din cadrul Servicului Rutier Caraș-Severin, din Poliția Municipiului Caransebeș şi Poliţia Stațiunii Băile Herculane au desfăşurat ieri, între orele 15.00 și 20 00, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere și impunere a respectării normelor rutiere pe DN 6, acțiune care a beneficiat de sprijinul unui echipaj din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., ce a survolat şi supravegheat traficul rutier cu un elicopter dotat cu aparatură pentru înregistrarea abaterilor la regimul rutier.

Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special combaterea nerespectării regulilor privind depăşirea şi a încălcării regimului legal de viteză.

Imagine din elicopter. IPJ Caraș-Severin supraveghează traficul rutier și din aer.

Imagine din elicopter. IPJ Caraș-Severin supraveghează traficul rutier și din aer.

Cele 6 echipajele auto de poliţie rutieră aflate în trafic pe DN 6, pe întregul tronson până la limita cu județele Mehedinți și Timiș, au beneficiat de sprijin aerian, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., în care s-a aflat şi un poliţist rutier care a transmis informaţii echipajelor de poliţie rutieră aflate la sol pentru a interveni prompt, în vederea depistării celor care au încălcat normele rutiere.

promovare banner maxagro

În cele 5 ore au fost constatate 77 de abateri, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 31.000 de lei, cele mai multe sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză (54), pentru depăşire neregulamentară (8) și 15 pentru alte nereguli.

De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere, dintre care 8 pentru depăşire neregulamentară și două pentru viteză excesivă și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Astfel de activități care au ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ vor fi efectuate și în perioada următoare.

Imagine din elicopter. IPJ Caraș-Severin supraveghează traficul rutier și din aer.

Imagine din elicopter.

publicitate tmc 640