Șoferi „penali”, depistați beți la volan

Șoferii cărășeni nu s-au învățat să renunțe la mașină, dacă au consumat alcool. Astfel că, polițiștii aflați la datorie chiar și weekend încearcă în continuare să le explice faptul că legea trebuie respectată chiar și în zilele libere. În ultimele 24 de ore, rutieriștii au avut parte de două cazuri de acest gen.

Pe Drumul Național 58 B, între localităţile Bocşa şi Berzovia, un autoturism a derapat şi a intrat în şanţul de pe marginea drumului. Echipa deplasată la faţa locului a constatat că la volanul autoturismului înmatriculat în străinătate, se afla un bărbat de 47 de ani. „La testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o concentraţie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

La câteva ore după eveniment, un autoturism a fost oprit pentru control pe strada Romanilor din Reşiţa. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul a fost condus de către un tânăr tupeist, de 28 de ani. Acesta a sfidat legea, dar la testarea cu aparatul alcooltest a tânărului a rezultat o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. „În ambele cazuri poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.