Societatea Timișoara protestează față de modificările aduse Codului Penal

societatea timisoara
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Societatea Timișoara și Inițiativa Timișoara protestează împotriva recentei modificări a Codului penal, care facilitează pedepsirea cu închisoare a participanților la demonstrații, pentru orice exprimare a nemulțumirii față de reprezentanții puterii prin care s-ar presupune că le-ar leza acestora demnitatea.

„Considerăm că inițiativa legislativă promovată de doi politicieni liberali, Nicolae Ciucă și Lucian Bode, susținuți de colegii lor de coaliție din PSD și UDMR, duce România în categoria statelor autoritare, în care democrația este grav afectată.”, spun cei de la Societatea Timișoara.

În noua formă, articolul 371 din CP prevede pedeapsa cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă pentru „fapta persoanei care, în public, prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică”. Vechea formulare prevedea această pedeapsă inclusiv pentru tulburarea liniștii publice prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor, faptă sancționată acum, la alineatul 2, mai drastic, cu închisoare de la 1 la 5 ani.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Prin această delimitare, judecătorii vor fi obligați să ia în calcul trimiterea protestatarilor la închisoare doar pentru simple scandări despre care se presupune că ar aduce prejudicii de imagine demnitarilor. Or, cum poți protesta împotriva hoților, plagiatorilor, corupților, traficanților de influență și incompetenților, aflați la un moment dat la putere, fără să îi definești ca atare și astfel să se poată considera că le-ai atins grav demnitatea?”, mai transmis reprezentanții Societății Timișoara.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/