Societatea Timișoara, despre prezența AUR în orașul Revoluției, în 16 decembrie: „o provocare” și „o profanare a idealurilor Revoluției și ale Proclamației de la Timișoara”

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara, spune că timișorenii trebuie să protesteze împotriva „prezenței neavenite” a lui George Simion, președintele AUR, în orașul de pe Bega, pentru că în această formațiune politică „se regăsesc și doi ofițeri implicați în reprimarea Revoluției”. 

George Simion, președintele AUR, va fi prezent în 16 decembrie, la Timișoara, la un marș pentru Revoluție programat la ora 17, în Piața Victoriei.

„16 decembrie este o zi importantă pentru Revoluția de la Timișoara. E prima noastră zi de proteste din 1989, o zi fără de care nimic n-ar fi fost posibil, într-o înlănțuire logică de evenimente înălțătoare, tragice și, finalmente, triumfătoare. Ideea că la acest moment se așteaptă venirea la Timișoara a lui George Simion, șeful unui partid ultranaționalist, partid în care se regăsesc și doi ofițeri implicați în reprimarea Revoluției, ne obligă pe noi, timișorenii, să protestam împotriva acestei prezențe neavenite”, transmite Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Mihalcea face referire la fostul deputat PSD, Francisc Tobă și la Nicolae Roman. Tobă a fost trimis în judecată în dosarul Revoluției de la Sibiu. Iar numele lui Roman a fost vehiculat în legătură cu reprimarea Revoluției de la Timișoara, în volumele editate de Memorialul Revoluției din Timișoara.

„Înainte de a veni la Timișoara, George Simion, ca șef de partid și ca cel care a întocmit listele de candidați, ar trebui să se dezică de astfel de personaje și să le ceară demisia imediată din Parlament, pentru că altfel nu vom crede niciodată în buna sa credință atunci când se va alătura marșului recunoștinței, la Timișoara. Fără demisiile celor doi, George Simion nu se poate alătura comemorărilor Revoluției din Timișoara. Pe de altă parte, Timișoara respinge și a respins întotdeauna, naționalismul. În 16 decembrie 1989, naționalismul lui Ceaușescu s-a clătinat sub prima lovitură a Timișoarei. Am învins, fiindcă timișorenii nu au crezut în chemările naționalismului șovin, am învins fiindcă aici toate naționalitățile au fost unite, am învins fiindcă am respins tot ce, acum, reprezintă partidul lui George Simion. În Punctul 4 al Proclamației de la Timișoara spunem răspicat că naționalismul nu are ce căuta în România pe care, de atunci, încercăm să o refăurim. Și în acest sens, considerăm prezența la Timișoara a unei delegații AUR a fi o provocare și o profanare a idealurilor Revoluției și ale Proclamației de la Timișoara, la care ne opunem categoric.”, a mai transmis Mihalcea.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/