Social-democrații orăvițeni își vor căuta dreptatea în instanță după ce Prefectura i-a dat câștig de cauză viceprimarului liberal

La aproape trei luni de când consilierii PSD din orașul de pe Valea Carașului au contestat modul în care a fost ales secundul primarului Dumitru Ursu, liberalul Nicolae Cotârlă, răspunsul așteptat de social-democrați din partea Prefecturii a fost unul negativ, în sensul că prefectul Gâfu, în urma controlului de specialitate efectuat privind legalitatea în care s-a desfăşurat procesul de alegere a viceprimarului, nu a identificat nicio abatere de la normele procedurale. Nemulţumiţi de modul în care au fost tranşate lucrurile, aleșii Partidului Social Democrat sunt gata să-şi caute dreptatea în faţa instanţelor de judecată.

Principalul contracandidat al lui Nicolae Cotârlă și președinte interimar al organizației PSD Oravița, Marțian Lepa, cel care a adus în atenția prefectului Cristian Gâfu anomaliile care au avut loc în momentul procesului electoral din luna noiembrie pentru desemnarea viceprimarului: lipsa votului secret, lipsa cabinei de vot, precum și lipsa unei comisii de validare a votului, solicitând astfel reluarea scrutinului, subliniază că în soluția primită, săptămâna aceasta, totul pare să se fi desfășurat în perfectă legalitate și nici gând de vreo abatere de la normele în vigoare, fapt care reiterează încă o dată victoria lui Nicolae Cotârlă, omul ales de nouă din cei 17 consilieri locali  cu ocazia întrunirii din 6 noiembrie.

Chiar dacă răspunsul reprezentantului guvernului în Caraș-Severin a venit destul de tardiv, în opinia lui Marțian Lepa, pentru social-democrați, soluția este bine-venită, asta pentru a o putea folosi, alături de alte documente, în fața instanțelor de judecată, întrucât aceștia nu au de gând să stea cu mâinile-n sân atât timp cât consideră că lucrurile s-au petrecut tocmai invers în cadrul procesului alegerii secundului primarului Oraviței.

„Întrucât termenele în care Prefectura trebuia să ne ofere un răspuns erau cu mult depășite, săptămâna trecută am făcut o nouă adresă prin care am solicitat de urgență să ni se dea răspuns la prima contestație înaintată. Odată cu primirea soluției, chiar dacă ea nu ne este favorabilă, aceasta era o etapă obligatorie fără de care nu ne puteam adresa instanțelor de judecată. Am discutat deja cu un avocat. Urmează ca împreună să punem la punct o strategie pentru a ne valorifica șansele în instanță”, a precizat liderul social-democraţilor din oraşului de pe Valea Caraşului pentru expressdebant.ro.