ȘOCANT. Morții din căminul pentru bătrâni se „îngroapă” în Consiliul Județean Caraș-Severin! (UPDATE)

dunca camin

O angajată a Căminului pentru Persoane Vârstnice Reșița din subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin s-a săturat să vadă cum se fură de la gura bătrânilor și cum aceștia se sting pentru că nu li se administrează tratamentul prescris de medici, în condiții mizere, umiliți, în timp ce Romeo Dunca se face că nu știe și nu vede!

Dezvăluiri șocante le-au fost făcute autorităților despre ceea ce se întâmplă în căminul de bătrâni al Consiliului Județean. Multe dintre ele au fost confirmate oficial, în urma controlului efectuat de o echipă de control a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS). Le-au fost aduse la cunoștință și șefilor Consiliului Județean Caraș-Severin. Nu numai că nu s-au luat măsurile ferme impuse de AJPIS, dar, din anumite motive, se și ascund opiniei publice toate lucrurile revoltătoare descoperite. Unele de natură penală, de o gravitate ieșită din comun! S-a murit în Căminul de Persoane Vârstnice Reșița din motive pentru care procurorii sunt obligați să deschidă dosare penală cel puțin pentru ucidere din culpă, din neglijență!

„După externarea din spital, beneficiarilor din cadrul CPV Reșița și se eliberează scrisori medicale și recomandări medicale, de care asistenta medicală nu ține seama!”, a reclamat angajata căminului care a refuzat să fie părtașă la ororile ținute ascunse de cei responsabili. Echipa de control a analizat două cazuri concrete. Constatările sunt revoltătoare. În cazul unei beneficiare a căminului, medicul a recomandat în 15 noiembrie 2021 tratament injectabil cu antibiotic anticoagulant și perfuzii (Clexane, Ampicilină, Gentamicină, Ser fiziologic și Sortis). „Din fișa de aplicare a tratamentului rezultă că nu i s-a administrat corespunzător tratamentul recomandat (lipsește în luna noiembrie și în perioada 15-31 decembrie anticoagulantul  – Clexane)”, a stabilit echipa de control a AJPIS. Ce s-a întâmplat cu bătrâna din căminul Consiliului Județean?! Ne spun tot documentele oficiale. Din ­­­­­­­­­păcate, „beneficiara a decedat în data de 1 ianuarie 2022, cauza oficială fiind Gangrenă Neuro Ischemică gamba dreaptă”! „Aspectele sesizate în petiție se confirmă în acest caz”, au concluzionat reprezentanții AJPIS.

Acest lucru n-ar fi trebuit să se afle. Angajata Căminului pentru Persoane Vârstnice care a dezvăluit o pleiadă întreagă de nereguli, aceasta fiind doar cea mai gravă, a fost mutată la o altă instituție din subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin! Romeo Dunca știe în detaliu aceste aspecte, dar tace! Oare de ce?!

UPDATE, ora 15.20

camin1

camin2

cpv

cpv