Șmecherii politice! Scutirile de la plata penalităților și dobânzilor, contestate de afaceriștii onești

Consiliul Local Lugoj a decis, în ultima ședință, anularea penalităților și dobânzilor la impozitele neplătite, decizie care a stârnit nemulțumirea unei părți a mediului de afaceri.

Suma de care bugetul local se va lipsi se ridică la peste un milion de euro, iar această decizie a mai fost luată în urmă cu câțiva ani în speranța recuperării datoriilor la impozite, pe care persoane fizice sau juridice le au către bugetul local. O măsură considerată ineficientă, iar una dintre vocile care contestă decizia aparține omului de afaceri Flavius Luca, proprietarul unui centru comercial în Lugoj.

„Nu e normal să ștergem penalitățile și dobânzilor unor rău-platnici, pentru că asta sunt. Oamenii ăștia nu și-au plătit ani de zile datoriile și acum vine primarul Francisc Boldea și îi tratează la fel ca pe oamenii cinstiți, care în fiecare an se duc și își achită corect taxele și impozitele la stat. Sub stăpânirea lui Francisc Boldea s-a făcut o obișnuință din asta. Nu e prima dată când se șterg aceste penalități. În urmă cu câțiva ani, Francisc Boldea a mai șters aceste penalități și dobânzi și dacă vă uitați pe lista datornicilor o să fiți surprinși să găsiți aceiași contribuabili. Există oameni de afaceri și organizații, din clica lui Boldea și a PSD-ului, care ani de zile refuză să achite sume imense și folosesc acei bani în interesul lor, pentru că știu că, din când în când, vine primarul Boldea și are grijă de ei, le șterge datoriile. Într-o țară normală așa ceva nu e posibil. Cu un milion de euro se puteau face multe în orașul asta”, a declarat Flavius Luca.

Acesta este decis să conteste hotărârea în instanță, iar dacă decizia nu se va schimba, să renunțe la plata impozitelor și taxelor locale în următorii ani.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

„Analizăm să vedem exact care este procedura, dar vom contesta decizia. Pentru acest gen de hotărâri, trebuia să existe o dezbatere publică, ar fi trebuit ca proiectul să fie pus pe site-ul Primăriei să vedem și noi cine sunt acești datornici, dacă e nevoie să fie ajutați, dacă sunt în situații disperate sau sunt niște șmecheri care au tot felul de înțelegeri cu primarul Francisc Boldea și cu PSD-ul și ne cred pe toți proști”, a declarat Luca.

Numărul estimativ al beneficiarilor este de aproximativ 5.000, iar valoarea estimată a facilităților este de aproximativ 5,8 milioane de lei, persoanele juridice având de plată circa 3,2 milioane de lei, iar persoanele fizice aproape 2,6 milioane de lei.

tmc 640