Slugă la doi stăpâni, la Teatrul de Vest din Reșița

scena din spectacolul sluga la doi stapani
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Premiera s-a jucat sub clar de lună în a cincea seară a Festivalului „New Wave Theatre”.

Timp de două ore, regizorul Erno Tapaszto a adus pe platoul din fața Palatului Cultural un colț din Veneția mijlocului de secol XVIII. O Veneție în care personajele lui Carlo Goldoni se succed într-o comedie abordând tema dragostei cu inevitabilele-i încurcături.

Teatrul de vest resita

Personajele Pantalone, Beatrice și Clarice din spectacolul „Slugă la doi stăpâni”.

Clarice, fiica negustorului Pantalone, se logodește cu tânărul Silvio la scurt timp după moartea lui Federigo Rasponi, logodnicul pe care tatăl fetei îl alesăse inițial pentru aceasta. Se-aude însă că Federigo ar fi totuși în viață chiar dacă se știa că a murit într-un duel cu Florindo, logodnicul surorii sale, Beatrice. De aici pornește totul, cu Beatrice umblând în haine bărbătești și dându-se drept Federigo din dorința de a-și găsi fostul logodnic fugit de legea în fața căreia trebuia să dea socoteală. La rându-i, Florindo își caută fosta logodnică.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Legătura dintre cei doi e Truffaldino, servitorul analfabet devenit slugă atât lui Beatrice cât și lui Florindo fără a bănui nimic din povestea care deopotrivă îi separă pe cei doi și-apoi îi readuce față-n față. De-aici rezultă un lung șir de încurcături din care însă, la final, adevărul iese la iveală. Beatrice și Florindo sunt din nou împreună, la fel Clarice și Silvio iar Truffaldino își găsește perechea în persoana Smeraldinei, servitoarea Claricei. Totul e bine când se termină cu bine într-un spectacol în care Bârzava ține locul canalelor Veneției iar personajele lui Goldoni bucură publicul de toate vârstele. Festivalul „New Wave Theatre” continuă până duminică inclusiv, programul complet poate fi văzut aici.

spectacol la resita

„Slugă la doi stăpâni”, o comedie clasică cu mult umor de situație.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/