Situație delicată la Liceul din Giroc. Mai mulți elevi, contacți ai unui profesor confirmat cu Covid-19

Elevii din cinci clase primare și o alta de gimnaziu de la Liceul Teoretic „David Voniga” din Giroc au intrat în contact cu un profesor de educație fizică infectat cu Covid-19, care și-ar fi susținut orele de curs fără mască de protecție. Inspectoratul Școlar Județean va face o evaluare a situației, după ce părinții s-au declarat îngrijorați.

În total, trei cadre didactice de la Liceul Teoretic „David Voniga” din Giroc sunt confirmate pozitiv cu Covid-19. Este vorba despre directoarea instituției, directoarea adjunctă și profesorul de educație fizică. Potrivit inspectorului școlar general de Timiș, Marin Popescu, copiii nu au purtat măști de protecție la orele de educație fizică, iar profesorul infectat și-ar fi susținut orele, de asemenea, fără mască. Situația de la liceu va fi analizată la finalul săptămânii, întrucât s-au generat temeri în rândul părinților ai căror copii au intrat în contact cu dascălul.

„Vom face o reevaluare la Giroc până luni, să vedem situația. Datorită unei lipse de comunicări între managementul instituției și părinți au apărut temeri. Directoarea iese din carantină vineri și de aceea facem după data de vineri evaluarea. Clasa directoarei adjuncte, care este și învățătoare, este de 10 zile în carantină, la fel și copiii care au făcut educație fizică cu profesorul infectat”, spune Marin Popescu, inspectorul școlar general de Timiș.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Aproximativ 1.350 de copii de la liceul din Giroc învață acum exclusiv online. Liceul a trecut, marți, din scenariul galben în cel roșu, după hotărârea autorităților. Grădinița din Giroc și școala gimnazială din Chișoda, structuri care aparțin de unitate, nu au fost încadrate în scenariul roșu.

Citește și:  Scenariul de predare, schimbat pentru mai multe unități de învățământ din județul Timiș!

tmc 640