Situaţie de urgenţă la prefectură!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Caraș-Severin s-a întrunit ieri în şedință extraordinară, ca urmare a Codului Portocaliu emis de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Aşa cum se procedează în astfel de cazuri, CJSU a fost convocat de prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, în calitate de preşedinte, în contextul anunţării, pentru intervalul 17 ianuarie, ora 18.00 – 18 ianuarie, ora 20.00, de vânt puternic, care la rafală va depăşi 80-90 km/h, iar pe creste va atinge 120 – 140 km/h, viscol, vizibilitate redusă şi zăpadă troienită în Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali.

În cadrul şedinţei, s-au dispus măsuri privind informarea autorităţilor locale, precum şi a structurilor responsabile. „Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a solicitat comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să urmărească permanent evoluţia fenomenelor la nivelul localităţilor şi să dispună asigurarea serviciului de permanenţă la sediile primăriilor. De asemenea, având în vedere că prognoza se referă la intensificări ale vântului, autorităţile locale vor menţine un contact permanent cu operatorii de distribuţie a energiei electrice pentru ca intervenţia în cazul producerii de avarii la reţelele electrice să se realizeze rapid“, a precizat sublocotenent Elena Tarla, purtător de cuvânt al CJSU Caraş-Severin.

CITEŞTE ŞI: Circulaţie închisă pe trei tronsoane de drum din Caraş-Severin! Pe Semenic, pe Muntele Mic şi la Gărîna!

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin a fost activată grupa operativă şi este asigurată rezerva de personal care să completeze, la nevoie, echipajele de intervenţie.

„Pentru optimizarea intervenţiilor în teren, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus dislocarea unei autofreze de zăpadă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia al judeţului Dolj. Reprezentanţii secţiilor Drumurilor Naţionale au dat asigurări că au fost luate măsurile necesare pentru pregătirea echipelor de intervenţie, a utilajelor şi stocurilor de materiale antiderapante, în vederea unei reacţii rapide, dacă situaţia o va impune. Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin va interveni pe drumurile judeţene“, mai informează reprezentanţii CJSU.