Situația de criză continuă în Timiș: zece sate nu au nici joi curent! Consiliul Județean Timiș va face o interpelare către Enel

Timișul este încă destul de serios afectat de ninsoare căzută vinerea și sâmbătă trecută, iar unii oameni din județ nu au curent nici joi! În aceste context, președintele Consiliului Judeţean, Călin Dobra, a propus la ședința de plen ca instituția să facă o interpelare către Enel, cel care se ocupă de rețeaua de distribuție a energiei electrice, întrucât criza se prelungește deja nejustificat de mult.

Joi dimineața se putea vorbi de zece sate rămase fără curent, în zona Făgetului. CJT va cere socoteală Enelului. „Mi se pare normal legat de situația în care se află partea de est a județului Timiș în mod special. Așteptăm să se remedieze, pentru că e important să asigurăm climatul de liniște cetățenilor județului Timiș. Ulterior, vom face o interpelare din parte Consiliului Județean, legat de situație, de ce s-a întâmplat, de ce ajungem a doua oară în această situație când condițiile meteo sunt mai accentuate decât normal. Şi, bineînțeles, planul de investiții, să ne fie prezentat, pe raza județului Timiș”, a precizat Călin Dobra.

Echipaje ISU din toată țară au venit în Timiș

Pentru a remedia situația, mai ales că și Lugojul a stat aproape două zile fără curent, au venit echipaje ISU din toată țara. În punctul culminant, 65.000 de locuitori ai județului erau fără curent, dintre care 40.000, populația Lugojului. „Din păcate, sunt la momentul acesta localități care sunt alimentate cu generatoare, cu sprijinul ISU. S-au mobilizat exemplar, trebuie să îi și felicit pe acestă cale. Am avut sprijin și de la Inspectoratul General, care a trimis pompieri și echipe de specialiști din aproximativ zece județe. Dar, totuși, discutăm mâine de o săptămână în care cetățenii nu sunt alimentați la rețeaua de electricitate”, a explicat președintele CJT.

Dobra a precizat că e de părere că cei de la Enel nu și-au dat seama de dimensiunile crizei. „Mi-e greu să analizez unde a fost greșeala. Bineînțeles, se va face un raport la final și se vor analiza toate demersurile. Cred că se putea interveni mult mai repede. Cred că Enelul nu a conștientizat situația atât de dramatică în care ne aflăm chiar din primele momente în care a picat de vineri alimentarea cu energie electrică, iar sâmbătă a cedat și Lugojul”, a mai adăugat Dobra.

Sursă foto: FB Călin Dobra.