Site-ul Aeroportului Internațional Timișoara, atacat de hackerii ruși

Site-urile aeroporturilor din România, printre care și cel al Aeroportului Internațional Timișoara, au fost atacate cibernetic de hackerii ruși de la Killnet, noaptea trecută. Din fericire, problemele au fost remediate urgent, astfel că site-ul aeroportului timișorean și-a revenit imediat după atac.

Încă un val de atacuri cibernetice asupra României din partea hackerilor ruși de la Killnet. Astfel, noaptea trecută, site-urile deținute de toate aeroporturile din țară, precum și cel al companiei aeriene Tarom, au fost atacate cibernetic, așa că au devenit indisponibile pentru accesare o perioadă de timp.

Hackerii de la Killnet au revendicat pe Telegram atacurile de tip distributed denial-of-service (DDoS).

Printre site-urile atacate de hackeri se numără și cel al Aeroportului Internațional Timișoara. Din fericire, IT-iștii instituției au fost pe fază și au reușit să pună în funcțiune site-ul imediat după atac.

S-au depus eforturi consistente pentru ca lucrurile să fie menținute sub control, site-ul să fie funcțional, iar pasagerii să nu aibă de suferit”, ne-au transmis reprezentanții aeroportului timișorean.

Vă reamintim că, în ultimele zile, au fost realizate mii de atacuri cibernetice asupra site-urilor unor instituții din România, dar și din Moldova. Aceste atacuri au fost revendicate de către hackerii pro-ruși de la Killnet.

 

tmc 640