„Singurul vinovat pentru scandalul de la spital este Romeo Dunca!”

hurduzeu silviu (3)

Deputatul Silviu Hurduzeu îl desființează pe președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, despre care spune că e lipsit de bun simț, incorect și maladiv pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița!

Romeo Dunca întreține cu încăpățânare scandalul la spitalul din Reșița, aflat în subordinea Consiliului Județean, în ciuda faptului că instanța de judecată a confirmat deja că a încălcat legea. Lucru de care fusese de altfel avertizat, fără a ține însă cont. Dunca face pe deșteptul în continuare și se răfuiește iar cu managerul Alina Stancovici. În tot acest timp doar pacienții au de suferit. Parlamentarul Silviu Hurduzeu intervine în acest scandal și vorbește despre respectarea legii. Inclusiv a legii bunului simț! „La spitalul Județean de Urgență din Reșița nu se termină scandalul și sigur că principalul vinovat este președintele Consiliului Județean, care sub nicio formă nu vrea să înțeleagă că actualul director al spitalului a ajuns acolo în urma unui concurs. Prin tot ceea ce face nu urmărește decât să schimbe acest director.”, a afirmat deputatul PSD.

Hurduzeu cunoaște bine situația spitalului reșițean. Nu întâmplător a depus în Parlament un amendament la legea bugetului, care a fost aprobat în plen, în urma căruia 14,5 milioane de lei au fost repartizați Spitalului Județean pentru stingerea arieratelor, a datoriilor mai vechi de 90 de zile.

publicitate ziar expresb 1000x100

„În sfârșit acei bani au fost direcționați către furnizori, către cei care aveau contracte pentru hrană, pentru medicamente sau de energie. S-a întârziat foarte mult și un merit foarte mare, între ghilimele, l-a avut tot Romeo Dunca. El a solicitat spitalului diverse situații cu toți furnizorii, făcând apoi și o negociere pe banii altora, pe care nu ar fi trebuit să o facă președintele CJ, ci directorul spitalului! S-a întârziat foarte mult, între timp s-au și făcut alte arierate! Prostia mare este că s-a întârziat foarte mult de când au venit banii și până s-a făcut plata efectivă. Banii erau deja la Finanțe și așteptau doar ordinele de plată, pe care președintele Dunca le tot oprea!”, acuză același Silviu Hurduzeu.

Romeo Dunca e acuzat în același timp de minciună, de inducerea în eroare a cărășenilor. Acesta a spus în mai multe rânduri că multe din datoriile spitalului s-ar fi făcut în mandatul de președinte CJ al lui Silviu Hurduzeu. Nimic mai fals spune actualul deputat: „E o minciună! Dacă ar fi avut un minim de bun simț să verifice, și-ar fi dat seama că nu e așa. Cred că a știut și a preferat să spună această minciună enormă, că aceste datorii au fost făcute în mandatul meu de președinte al Consiliului Județean. Nu este așa!  Dacă ar fi fost corect, domnul Dunca ar fi explicat că, în mare parte din cei 4 ani ai mandatului meu, spitalul a fost condus de reprezentanți PNL sau de oameni susținuți de PNL!”