SINCRON pentru liceenii cărășeni!

Zeci de liceeni din județ s-au implicat, timp de patru zile, în activități de ecologizare și sădire de pomi. Proiectul SINCRON și activitățile aferente au trezit apetitul elevilor cărășeni în ceea ce privește educația pentru mediu.

Proiectul Sistem Integrat de Management și Conștientizare în România a Rețelei Natura 2000 (SINCRON) vizează nouă arii protejate, din nouă județe. Județul Caraș-Severin se bucură de o diversitate bogată în ceea ce privește aceste arii. Rusca Montană a constituit de data aceasta zona de interes pentru învățăceii implicați în proiect.

În perioada 10-14 octombrie, o sută de elevi s-au întâlnit în Rusca Montană. Liceenii, însoțiți de profesori și de traineri specializați, au sădit puieți în aria protejată și au derulat activități de ecologizare a zonei. Pe parcursul celor patru zile au fost desfășurate și activități educative cu privire la educația pentru mediu.

,,O mare parte din suprafața județului Caraș-Severin o constituie ariile protejate – parcuri, rezervații, situri Natura 2000. Trebuie să protejăm biodiversitatea, dar și să găsim un echilibru între natură și dezvoltarea socio-economică a comunităților locale. Planurile de management ale ariilor protejate – inclusiv cele realizate prin proiectul SINCRON – stabilesc atât măsurile ce trebuie luate pentru conservarea speciilor, cât și ce activități se pot desfășura în aceste arii“, a declarat Horia Irimia, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Acesta s-a întâlnit cu liceenii la Monumentul Turismului din Rusca Montană. S-au purtat acolo discuții în care elevii au evidențiat propria viziune cu privire la problemele de mediu cu care se confruntă județul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/