Simulare de cutremur! Tabără pentru sinistrați și intervenții rapide ale pompierilor pe apă și uscat în zona Făget – Lacul Surduc

exercitiu pompieri faget lacul surduc 7

Pompierii timișeni au efectuat un amplu exercițiu pentru intervențiile în cazul unui cutremur. Simularea a avut loc în zona Făget – Lacul Surduc, cu o bază de operații amplasată în Lugoj.

„Banatul ocupă al doilea loc pe scara seismică a României, după zona Vrancea, magnitudinea maximă fiind aproximată la șase grade pe scara Richter. Potrivit seismologilor, spre deosebire de marile cutremure din zona seismică Vrancea, la care s-a putut constata o anumită periodicitate, cele din Banat, de suprafață, sunt total imprevizibile, existând în orice moment riscul producerii unui cutremur”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș.

Pe lângă exercițiile din teren, salvatorii au mai fost și pe Lacul Surduc, unde au lansat ambarcațiuni. Totodată, aceștia au mai ridicat și o tabără mobilă pentru sinistrați.

Prin acest exercițiu s-a urmărit antrenarea tuturor forțelor participante în activitățile de limitare și înlăturare a efectelor negative generate de această situație de urgență, verificarea timpilor de răspuns, precum și îmbunătățirea cooperării inter-instituționale.

La această activitate au participat echipaje de pompieri, polițiști și jandarmi, dar și voluntari din cadrul ISU Timiș și de la Crucea Roșie România, filiala Timiș.