Simpozionul Național de Numismatică, în premieră la Timișoara

afiș simpozion numismatică

Cei mai prestigioși numismați din țară și din străinătate participă la Timișoara, la Muzeul Național al Banatului, la al XXXVII-lea Simpozion Național de Numismatică. Evenimentul este organizat în colaborare cu Societatea Numismatică Română și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și va avea loc între 8 și 10 iunie. 

Anual, începând din 1984, Societatea Numismatică Română organizează împreună cu un muzeu, altă instituţie culturală sau de învăţământ superior un simpozion naţional de numismatică. 2022 este anul în care instituția de cultură celebrează un secol și jumătate de la înființare, prilej cu care sunt pregătite evenimente de calibru. Printre acestea se numără și Simpozionul Național de Numismatică.

Deschiderea festivă a simpozionului va avea loc miercuri, 8 iunie, ora 10.00 în mansarda B1 a Bastionului Maria Theresia. Vor lua cuvântul dr. Viorel Petac – președintele Societății Numismatice Române și dr. Raoul M. Șeptilici – muzeograf în cadrul Muzeului Național al Banatului și responsabil de proiect.

De la ora 12.00, cercetătorul științific Nicoleta Demian va prezenta „Perla” colecțiilor lui Ormos Zsigmond: colecția numismatică.

Comunicările științifice încep miercuri, 8 iunie, de la ora 15.00, în sala de conferințe a hotelului „Atlas” din Timișoara, Piața Sfântul Gheorghe, nr. 2-3.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/