Simpozionul EMING a adus idei pentru viitor

Rezultatele primului simpozion ştiinţific studenţesc EMING 2013, organizat de universitatea reşiţeană, au adus mândrie atât în rândul studenţilor, cât şi al reprezentanţilor UEM. Pe lângă buna organizare şi cele 11 premii câştigate de tineri reşiţeni, evenimentul a fost util şi în stabilirea unor noi aspecte.

Simpozionul ştiinţific studenţesc EMING 2013, care a adunat peste 100 de studenţi din şase centre universitare din ţară, s-a dovedit a fi extrem de important, cu o serie de lucrări calitative şi inovative în domeniul ingineriei. În cadrul ultimei conferinţe de presă organizată de instituţia de învăţământ superior, conducerea şi-a exprimat gândurile măreţe vizavi de acest eveniment.

Era firesc să organizăm şi noi un astfel de simpozion odată ce venim de la alte evenimente de acest gen cu rezultate frumoase. Ne bucurăm că prezenţa studenţilor a fost suficient de mare, având în vedere că este sfârşit de an. Totodată, eu şi colegii mei din Reşiţa considerăm că simpozionul pregătit pentru tineri a fost şi este important atât pentru cadre didactice, cât şi pentru studenţi. Cu siguranţă vom organiza şi alte astfel de evenimente pentru că, prin ele, profesorii şi studenţii îşi pot compara nivelul de pregătire, să schimbe idei şi, mai ales, studenţii să înveţe să comunice spre exterior”, a declarat prof. univ. dr. Doina Frunzăverde, rectorul Universităţii „Eftimie Murgu”.

paula bunea

Primul simpozion ştiinţific organizat de UEM a însemnat implicare pentru studenţii participanţi, fiind, de asemenea, şi o adevărată experienţă. „Simt o mare plăcere că am participat la un astfel de simpozion. Atât eu, cât şi colegii mei am avut ocazia să-i întâlnim pe mulţi studenţi, prieteni ai noştri, din alte centre universitare. Pe lângă faptul că au avut lucrări interesante pentru care au primit premii, oaspeţii participanţi au fost plăcut impresionaţi de universitate şi de oraş. Bineînţeles că mă bucură faptul că şi noi, din Reşiţa, am obţinut diverse locuri la premiere”, a precizat reşiţeanca Paula Bunea, studentă participantă la simpozion, clasată pe locul I pentru studiul prezentat în cadrul domeniului Inginerie Electrică şi Informatică.

Evenimentul EMING 2013 a avut ca scop prezentarea şi dezbaterea articolelor cu rezultatele tehnice şi ştiinţifice obţinute de către studenţi pe parcursul pregătirii profesionale. Au participat tineridin centrele universitare din: Reşiţa, Timişoara, Oradea, Târgu Jiu, Petroşani şi Constanţa. Simpozionul ştiinţific a fost organizat pe trei secţiuni de inginerie: Inginerie Electrică şi Informatică;. Inginerie Economică şi Management; Inginerie Industrială. Printre altele, 14 lucrări s-au încadrat pe locul fruntaş. Organizarea acţiunii a fost sprijinită de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/