Silviu Hurduzeu, rectificare negativă a bugetului judeţean! Din cauza Guvernului!

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, propune o nouă rectificare a bugetului judeţean. De această dată, una negativă, cu 1,6 milioane de lei, determinată de ministerul condus de Lia Olguţa Vasilescu.

Veniturile bugetului propriu al Consiliului Judeţean Caraş-Severin se diminuează cu suma de 1.609.000 lei, ca urmare a unor modificări operate de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale la transferurile pentru finanţarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap în anul 2018, anunţă Silviu Hurduzeu.

Concret, este vorba despre „diminuarea subvenţiilor acordate pentru finanţarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap pentru Judeţul Caraş-Severin (-1.634.000 lei), a creditelor repartizate de la bugetul de stat pentru finanţarea aparaturii medicale (+18.000 lei), a cuprinderii în bugetul propriu al judeţului a sumei aprobate pentru Judeţul Caraş-Severin, de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2018, pentru activitatea de neutralizare a subproduselor de origine animală (+5.000 lei), precum şi a majorării veniturilor proprii încasate (+2.000 lei)“, detaliază Silviu Hurduzeu.

În consecinţă, cheltuielile bugetului propriu al Judeţului Caraş-Severin se diminuează cu 1.609.000 lei, secţiunea de funcţionare a bugetului se reduce cu 1.654.300 lei, iar pe secţiunea de dezvoltare se alocă 45.300 lei. Deşi este o rectificare bugetară negativă, Hurduzeu arată că s-a făcut o economie de 70.000 lei după finalizarea procedurii de achiziţie derulată pentru reabilitarea sistemului de încălzire al sediului administrativ al CJ. Motiv pentru care propune transferarea a 70.000 lei către Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, în vederea achiziţionării unui autoturism Dacia Lodgy cu 7 locuri.

Propunerea de rectificare negativă a bugetului judeţean va fi supusă de Hurduzeu spre aprobare plenului Consiliului Judeţean, la şedinţa din 31 octombrie.