Silviu Hurduzeu, rectificare negativă a bugetului judeţean! Din cauza Guvernului!

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, propune o nouă rectificare a bugetului judeţean. De această dată, una negativă, cu 1,6 milioane de lei, determinată de ministerul condus de Lia Olguţa Vasilescu.

Veniturile bugetului propriu al Consiliului Judeţean Caraş-Severin se diminuează cu suma de 1.609.000 lei, ca urmare a unor modificări operate de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale la transferurile pentru finanţarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap în anul 2018, anunţă Silviu Hurduzeu.

leader board 728 x 90 px

Concret, este vorba despre „diminuarea subvenţiilor acordate pentru finanţarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap pentru Judeţul Caraş-Severin (-1.634.000 lei), a creditelor repartizate de la bugetul de stat pentru finanţarea aparaturii medicale (+18.000 lei), a cuprinderii în bugetul propriu al judeţului a sumei aprobate pentru Judeţul Caraş-Severin, de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2018, pentru activitatea de neutralizare a subproduselor de origine animală (+5.000 lei), precum şi a majorării veniturilor proprii încasate (+2.000 lei)“, detaliază Silviu Hurduzeu.

În consecinţă, cheltuielile bugetului propriu al Judeţului Caraş-Severin se diminuează cu 1.609.000 lei, secţiunea de funcţionare a bugetului se reduce cu 1.654.300 lei, iar pe secţiunea de dezvoltare se alocă 45.300 lei. Deşi este o rectificare bugetară negativă, Hurduzeu arată că s-a făcut o economie de 70.000 lei după finalizarea procedurii de achiziţie derulată pentru reabilitarea sistemului de încălzire al sediului administrativ al CJ. Motiv pentru care propune transferarea a 70.000 lei către Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, în vederea achiziţionării unui autoturism Dacia Lodgy cu 7 locuri.

Propunerea de rectificare negativă a bugetului judeţean va fi supusă de Hurduzeu spre aprobare plenului Consiliului Judeţean, la şedinţa din 31 octombrie.