Silviu Hurduzeu nu se lasă păcălit de Guvern! Preşedintele Consiliului Judeţean condiţionează preluarea ruinelor cedate de Ministerul Tineretului şi Sportului!

Consiliul Județean Caraș-Severin ar urma să preia în administrare bunurile imobile cu destinația activități de turism din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului. Este vorba de peste 50 de bunuri de pe raza întregului județ, de la cabane, terenuri de sport, baze de agrement, până la clădiri de birou, vile, căsuțe de lemn, cluburi sportive sau case de cultură ale studenților.

În expunerea de motive privind exprimarea acordului de principiu în vederea preluării bunurilor imobile din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al județului Caraș-Severin, se arată că transferul se va face în baza HG 229 din 12 aprilie 2017 privind aprobarea strategiei generale de descentralizare pentru transferul Direcțiilor Județene pentru Sport, al Cluburilor Sportive Departamentale și al Caselor de Cultură a Studenților la nivelul județelor.

Marea descentralizare era anunțată încă din 2013, când vicepremierul de atunci, Liviu Dragnea, plănuia cea mai radicală măsură luată în administraţie în ultimii ani, printr-un document ce prevedea modificarea a 21 de acte normative, lucru ce nu s-a întâmplat până acum.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Toate aceste preluări vor genera costuri suplimentare din partea Consiliului Județean Caraș-Severin, astfel că, în expunerea de motive, președintele Silviu Hurduzeu solicită o clarificare a situaţiei juridice a imobilelor în cauză, pentru s-au întâlnit cazuri, de clădiri neintabulate sau retrocedate ori care se află în litigii. Exemple sunt date următoarele: sediul Agenției Teritoriale a Taberelor și Turismului, clădire neintabulată; tabăra din Poiana Mărului – neintabulată; tabăra din Băile Herculane, retrocedată unei persoane care a cumpărat drepturile litigioase. Şi exemplele pot continua.

Proiectul de hotărâre va fi supus spre aprobare în ședința publică a Consiliului Județean Caraș-Severin din data de 30 mai.

banner maxagro