„Silviu Hurduzeu nu e președintele tuturor cărășenilor! E președintele celor care au votat cu PSD și atât!”

Atac dur la președintele Consiliului Județean Caraș-Severin! Primarul orașului Anina, Gheorghe Românu, cel care a moștenit acum aproape cinci ani o mulțime de datorii și de probleme, acuză modul discreționar de repartizare a banilor rezultați din cota de 20 la sută din sumele defalcate din TVA și din cota de 18,5 la sută din impozitul pe venit!

Primarul Reșiței, Nelu Popa, a fost primul care a criticat public felul în care Silviu Hurduzeu a înțeles să împartă unităților administrativ-teritoriale banii pentru plata arieratelor, ratelor pentru credite sau cofinanțarea proiectelor de infrastructură. Gheorghe Românu este la fel de revoltat și asta pentru că la Anina situația chiar e dramatică. „Noi, liberalii, nu depășim la nicio comună 25.000 de lei, iar la comunele PSD a dat câte 50.000, 55.000 sau 70.000 de lei. Nouă ne-a repartizat din impozitul pe venit, pe care îl primim după o lună sau două! Nu poți să te folosești de bani acum! La restul a dat din cotele defalcate din TVA, care intră acum. Silviu Hurduzeu a promis atunci când a fost ales președinte că va fi un președinte al tuturor. Bebe Iova a dat în mod egal la toți, ne-a chemat pe toți primarii în sală și i-am împărțit împreună. Acum e bătaie de joc!”, a răbufnit primarul Aninei.

Românu a dat ca exemplu o comună condusă de un primar PSD, care are puțin peste 1.000 de locuitori, dar care primește, potrivit propunerii președintelui Consiliului Județean, 70.000 de lei. „Eu am 7.000 de locuitori și îmi alocă 50.000 și ăia cine știe când îi voi primi. Eu le-am semnalat încă din luna august că mi-au micșorat bugetul și că am o mulțime de arierate provenite din 2005-2006, că am o mulțime de probleme din cauza sechestrelor. Am azilul, iluminatul public, o corecție 242.000 de lei la proiectul de reabilitare a școlilor. După doi ani de la încheierea proiectului mi-a venit corecție pentru că la licitația din 2010 nu s-a ținut cont de niște condiții. Banii ăștia eu nu am de unde să-i dau, bugetul nostru este mai mic cu 30 la sută decât anul trecut. În august am cerut să-mi dea din fondul de rezervă, am primit răspuns că voi primi banii prin rectificări de buget pe care le va face guvernul prin banii trimiși Consiliului Județean. Banii sunt însă repartizați pe criterii politice. Când a fost învestit, Hurduzeu a spus că va fi unul pentru toți și că nu va ține cont de culoarea politică. Păi împarte la cine vrea?! El este președinte doar pentru cei care au votat cu PSD sau pentru localitățile care au primari PSD”, a mai spus Românu.