Silviu Hurduzeu, despre efectele grave ale liberalizării și necesitatea revenirii la o piață a energiei reglementată

Deputatul cărășean atrage atenția că trebuie eliminată liberalizarea de pe piața energiei, măsura dovedindu-se ineficientă. Silviu Hurduzeu susține în continuare necesitatea reglementării pieței.

„Propunerea PSD de reglementare a pieței energiei se impune ca o necesitate! Este clar că modelul compensării propus de PNL nu mai poate ține pasul cu cifrele absurde la care se tranzacționează energia electrică și gazele naturale în România.”, este de părere Silviu Hurduzeu.

Deputatul de Caraș-Severin spune că inclusiv BNR susține că liberalizarea nu a fost o idee bună. „Faptul că BNR critică liberalizarea haotică a pieței de energie făcută de guvernare de Dreapta, care a condus la o inflație mai mare decât cea din Europa, arată că revenirea la o piață reglementată, pe o durată limitată de timp, este soluția corectă pentru a depăși această criză.”

În decembrie 2020 România avea o inflație de 2%; în UE era de 0,3%; acum România are o inflație de 15%, în timp ce în UE este 8,6%, mai arată Silviu Hurduzeu.