Șicanare, denigrare, intimidare, șantaj și linșaj media al grupurilor politico-infracționale din România prin „Metoda Raiders”!

Cercetat disciplinar în două rânduri de către Inspecția Judiciară, dar și în numeroase dosare penale, pentru tot felul de lucruri, parte din ele fiind deja soluționate cu „clasare”, procurorul George Bucurică a făcut un adevărat „rechizitoriu” al grupărilor politico-infracționale care acționează la ora asta în România!

Trimis în fața Consiliului Superior al Magistraturii de către inspectorii judiciari ca urmare a scandalului iscat după ce o tânără, victimă într-un dosar penal, l-a acuzat de hărțuire sexuală, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița contraatacă prezentând „Metoda Raiders”. Metodă care ar fi fost folosită pentru eliminarea sa din anumite investigații, dar care s-ar aplica și în alte zone din țară, acolo unde ar acționa adevărate grupuri infracționale, adânc înrădăcinate în scena politică.

Cercetările din respectivul dosar sunt o mică parte din rodul unor acțiuni complexe menite sa ducă la discreditarea și la înlăturarea mea de la conducerea unor investigații care vizau medii infracționale din zona județului Caraș-Severin. Persoanele vizate de investigații sunt în mare parte persoane fără ocupație sau beneficiare în afara cadrului legal de fonduri publice. O parte din persoanele vizate de investigații sunt însă funcționari publici implicați în fraudarea unor fonduri cu destinații publice. O parte din funcționarii implicați sunt persoane cu funcții de conducere în structuri administrative la nivel local, județean, dar și central. Pe fondul aprofundării investigațiilor, dar și a unor scurgeri de informații, persoanele vizate au început o campanie concertată de șicanare și denigrare menită să inhibe continuarea cercetărilor”, spune Bucurică.

Magistratul vorbește despre patru etape în care s-ar fi acționat. Mai întâi s-ar fi procedat la intoxicarea informațională a unor instituții publice și mass-media, menită să preconstituie probatorii false ale unor investigații penale:„În această etapă s-a folosit o adresă falsă de e-mail și s-au transmis memorii, petiții și denunțuri formulate în fals în cadrul cărora se relatau aspecte nereale care ar fi putut constitui potențiale infracțiuni grave, cum ar fi lipsirea de libertate, agresiuni sexuale săvârșite asupra unor minori și chiar tâlhăria. Transmiterea corespondenței electronice false s-a făcut către instituții publice și de presă, unele dintre ele controlate chiar de persoanele vizate de cercetări, fiind ulterior redirecționată către instituții din sistemul judiciar. În această primă etapă, Inspectoratul Școlar Județean demarează efectuarea de verificări, mai multe publicații efectuează investigații jurnalistice, iar o unitate de parchet înregistrează un dosar penal”.

Potrivit acestuia, persoanele implicate ar fi realizat că denunțurile riscă să fie clasate ca anonime și atunci s-ar fi trecut la a doua etapă a mediatizării în scopul a se crea aparențele unui scandal public. „S-a reușit implicarea unui singur post de televiziune care a prezentat faptele nereale ca fiind certitudini. Ulterior informațiile au fost prezentate în același mod de un redactor-șef al unui cotidian de scandal și de doi bloggeri, persoanele în cauză fiind în sfera de influență a persoanelor implicate în activitatea infracțională sub forma unor sponsorizări, achiziții de servicii de publicitate din fonduri publice, angajări frauduloase în instituții publice, dar chiar și a unor premieri pentru activități «culturale»”, afirmă procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Nici această etapă nu ar fi avut efectul dorit, astfel că s-ar fi apelat la o persoană cu afecțiuni psihice care să-și asume în nume propriu aspectele din cuprinsul denunțurilor false. S-a înregistrat astfel un al doilea dosar penal. „Pentru ca denunțul asumat de persoana cu probleme psihice să nu pară lipsit de veridicitate, întrucât astfel de persoane au tendința de a-și asuma și chestiuni mai grave doar pentru a atrage atenția sau a-și satisface mania, acuză Bucurică, s-a cooptat un al doilea post de televiziune care a redifuzat informațiile și a realizat niște interviuri trucate. Informațiile au fost redifuzate masiv și de cotidianul de scandal și bloggeri, fiind percepute și de alte publicații ca fiind informații veridice. Cercetările au demonstrat însă falsitatea acuzațiilor. Descrierea pe scurt a evenimentelor de mai sus le încadrează cu ușurintă într-un caz tipic de șicanare, denigrare, intimidare, șantaj și linșaj media denumită generic «Metoda Raiders». Metoda a fost folosită de unele servicii de informații pentru a obține prin presiune și șantaj accesul în anumite medii, iar în prezent este folosită și de grupurile politico-infracționale din România”.

Din păcate, apariția Deciziei 91/2008 a Curții Constituționale scoate de sub incidența amenințărilor la siguranța națională atacurile la adresa conducătorilor sau membrilor instituțiilor Statului Român prin încălcarea drepturilor civile ale acestora, iar în cazul meu, nu am fost atacat eu în calitate de cetățean, ci era vizată inhibarea activității mele profesionale – George Bucurică, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin

Despre lucruri asemănătoare a vorbit, nu cu mult timp în urmă, și un alt magistrat. Este vorba despre judecătoarea Camelia Bogdan, care a făcut parte din completul ce l-a condamnat la 10 ani închisoare pe Dan Voiculescu și care a ajuns să fie chiar exclusă din magistratură. „Starea de fapt care a fost relevată de cercetarea disciplinară face parte dintr-o amplă operațiune de compromitere și intimidare a organelor judiciare, în directă legătură cu acțiunea concertată a unor grupuri infracționale politico – economice de a decredibiliza sistemul judiciar și de a încerca subordonarea acestuia inclusiv prin modificarea Legilor Justiției”, a explicat Camelia Bogdan, care a făcut vorbire și despre Metoda Raiders, pe care a invocat-o și procurorul Bucurică. „Din acest punct de vedere, plângerile penale, disciplinare și memoriile împotriva mea au depășit de mult cifra 100”, acuză judecătoarea. Camelia Bogdan a mai vorbit despre linșajul mediatic la care ar fi fost supusă, despre scrisori și mesaje de amenințare, despre filaj neautorizat și chiar acte de agresiune.

 

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/