Și escalada are festival! Peste o săptămână, la Băile Herculane…

Festivalul Internațional de Escaladă ,,Petzl Roc Trip” are loc săptămâna viitoare, din 8 până în 15 septembrie, la Băile Herculane. Evenimentul este susținut financiar și de Consiliul Județean Caraș-Severin, împreună cu Autoritatea Națională pentru Turism sub genericul de ,,Ziua Turismului Activ”.

Mii de participanți din zeci de țări ale lumii, cățărători pasionați, profesioniști, sunt așteptați pe Valea Cernei într-un festival care promovează turismul sportiv și de aventură, oferă o largă deschidere internațională stațiunii cărășene renumite pentru facilitățile de escaladă și alpinism utilitar. Pregătirea unui astfel de eveniment presupune însă implicarea financiară puternică din partea partenerilor, iar Consiliul Județean este unul dintre organizatori. În luna iunie a acestui an, aleșii județeni au aprobat Acordul de Parteneriat încheiat între județul Caraș-Severin cu orașul Băile Herculane și Asociația de Turism Băile Herculane pentru promovarea și derularea în comun a unor evenimente cultural-sportive în perioada 8-15 septembrie 2014.

În ședința din 29 august, consilierii județeni au aprobat și un protocol de colaborare între județul Caraș-Severin și Autoritatea Națională pentru Turism, ,,în vederea organizării și desfășurării evenimentului Ziua Turismului Activ la Băile Herculane”. Astfel, pe lângă festivalul de escaladă sunt cuprinse în program și Festivalul Răchiei, în 13 septembrie, și Festivalul Comunităților Etnice din Banat, din 11 până în 15 septembrie. Suma cu care participă Consiliul Județean Caraș-Severin urcă la aproape 28.000 de lei, iar contribuția financiară a Autorității Naționale pentru Turism ajunge la circa 56.000 de lei.

,,Am stabilit finanțarea, împreună cu Autoritatea Națională pentru Turism, a celor două acțiuni la Băile Herculane, două acțiuni care sunt de promovare a turismului în zonă: campionatul mondial de cățărare și, inevitabil, un festival internațional al răchiei, unde Consiliul Județean este cofinanțator, repet, împreună cu ANT, care pentru prima dată vine și finanțează o asemenea acțiune la Băile Herculane”, a precizat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

Informații detaliate despre Festivalul Internațional de Escaladă ,,Petzl Roc Trip” puteți citi pe pagina web dedicată acestui eveniment de anvegură: http://www.petzl-roctrip.com.

Foto: flikr.com