Și-a primit banii! Narcis Mihăilă, premiat pentru recordul de la Rio!

Mărșăluitorul reșițean Narcis Mihăilă s-a numărat printre laureații Galei Atletismului Românesc, festivitate care a avut loc aseară, la București. Atletul de la CSM Universitatea Reșița a fost recompensat de Federația Română de Atletism pentru recordul personal realizat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în infernala probă de 50 km marș.

Așa cum anunțase pe site-ul oficial, Federația Română de Atletism oferea unele recompense atleților români care realizau performanțe în competițiile internaționale, referindu-se la Personal Best (PB) și la Season Best (SB).

Aflat în premieră la o ediție a Jocurilor Olimpice, reșițeanul Narcis Mihăilă s-a autodepășit în cea mai dificilă probă din atletism, 50 km marș, iar ziua de vineri, 19 august 2016, este de acum una de referință pentru el, dar și pentru atletismul românesc. Narcis Mihăilă a terminat o cursă infernală, în care chiar și campionul olimpic de la Londra a leșinat pe traseu! Reșițeanul a realizat cu acel prilej un record personal, trecând linia de sosire după patru ore, două minute și 46 de secunde.

Aseară, într-un cadru festiv, Narcis Mihăilă a fost recompensat de Federația Română de Atletism cu suma de 5.000 de euro impozabili. La festivitate a fost prezent și antrenorul său, Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea Reșița.

premiere narcis mihaila

narcis-mihaila„Am fost premiat de către Federația Română de Atletism. Sunt foarte fericit și le mulțumesc în același timp că s-au ținut de cuvânt și sper ca la anul să fiu din nou aici, la Gala Atletismului Românesc, de ce nu, chiar în primii zece. De o săptămână mi-am reluat pregătirea. Am început cu alergări, până în ianuarie voi face doar alergări, după care voi începe pregătirea specifică de marș, pentru Campionatul Național de 20 km marș din luna martie”, a declarat Narcis Mihăilă pentru Express de Banat.

Narcis Mihăilă are obiective mari pentru 2017, participarea la Cupa Europei (luna mai) și la Campionatul Mondial (luna august).