Și-a luat revanșa după Rio. Ana Rodean, campioană națională la maraton

După ce a participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în proba de 20 km marș, Ana Rodean a câștigat titlul național la maraton. Atleta legitimată la CS Unirea Alba Iulia-CS Universitatea Reșița și-a demonstrat iarăşi calităţile extraordinare şi de mare sportivă.

„După cursa de la Rio mi-am zis că o să mă răzbun la maraton. Vizam o medalie, dar nu mă aşteptam chiar la cea mai strălucitoare. Este extraordinar, am reuşit o cursă bună şi mă bucur”, a spus Ana Rodean, la finele celui mai renumit concurs de maraton din ţară.

Ana Rodean și-a trecut duminică în palmares la Bucureşti, medalia de aur în proba „regină” a atletismului, pe distanţa de 42,195 kilometri. Lăudabilă este şi clasarea, la general, pe locul al 4-lea, la „Raiffeisen Bank Bucharest Marathon”, prima dintre românce, Ana Rodean fiind întrecută doar de trei atlete ce provin din ţări de pe continentul african. Albaiulianca a trecut linia de sosire după 2h:51:05.00. Pentru sportivii români prezenți la competiție a fost alcătuit un clasament separat, care a contat pentru Campionatul Național de Maraton.
Ana Rodean a fost prezentă la startul competiţiei din Capitală în ultimii patru ani, mai cucerind o medalie de bronz în 2012.
În 2013, la această competiție Liliana Danci a fost cea mai bună dintre românce și a devenit campioană națională la maraton, fiind pe locul 4 în clasamentul general al „Raiffeisen Bank Bucharest Marathon”.

leader board 728 x 90 px