Doi câini de luptă, foarte agresivi, au fost lăsați liberi de către pădurarul de la Cantonul Silvic „Sălăștiuța”, în ciuda faptului că știa că aceștia reprezintă un real pericol! L-au atacat pe proprietarul din vecinătate și i-au omorât animalele de companie!
Deși i s-a atras atenția să-și lege câinii periculoși deoarece deseori ies din curte și pun în pericol siguranța trecătorilor, pădurarul de la Secu a sfidat pe toată lumea. Și-a lăsat în continuare câinii liberi. Chiar și după ce aceștia au intrat pe proprietatea din vecinătate, au mușcat un om și i-au sfâșiat pur și simplu câinele de companie! „Ne-am dus la canton și i-am spus că ne-au omorât câinele. L-au sfâșiat pur și simplu. L-au mușcat pe tatăl meu. I-am cerut să-i lege. I-am spus că sunt un pericol și că la fel de bine pot omorî într-o zi. Nu l-a interesat. Asta s-a întâmplat în 28 februarie. Vinerea trecută am cumpărat un alt câine. L-am găsit a doua zi ucis, în șopru, de aceiași câini agresivi ai pădurarului de la canton. S-au izbit în ușa șoprului, au deschis-o și l-au făcut bucăți! Chiar trebuie să moară un om ca să înțeleagă acest angajat al Direcției Silvice să lege câinii periculoși, pe care înțeleg că-i deține fără a fi înregistrați?!”, a reclamat organelor de poliție proprietarul animalelor ucise.
Oamenii legii s-au deplasat la fața locului și au constatat că cele sesizate se confirmă. „Polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat despre faptul că în localitatea Secu, câinii unui vecin au intrat pe proprietatea acestuia, omorându-i câinele. Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, identificându-l pe proprietarul animalelor care a fost sancționat contravențional cu amendă de 500 de lei pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul sau deținătorul temporar al acestora. De asemenea, polițiști de la Biroul pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin continuă verificările în acest caz în vederea stabilirii legalității deținerii animalelor și dispunerii de măsuri legale în funcție de rezultatul verificărilor.”, ne-a precizat reprezentantul IPJ Caraș-Severin.
Pădurarul de la „Sălăștiuța” va trebui să dea explicații și conducerii Direcției Silvice Caraș-Severin. În primul rând pentru că ținea în incinta cantonului câini de luptă, fără a fi măcar înregistrați. Dar și pentru conduită. „Nu aveam cunoștințe despre faptul că la cantonul silvic pădurarul deținea câini periculoși. Nu suntem de acord și nu încurajăm deținerea de câini din rase periculoase sau agresive. Pentru neglijență, pădurarul va răspunde disciplinar sau penal, după caz. Totodată, acesta va fi cercetat disciplinar de către Direcția Silvică pentru faptele săvârșite și pentru prejudiciul de imagine adus instituției. Subliniez că acei câini au fost relocați, ei nu se mai găsesc la cantonul silvic.”, a afirmat Daniel Poliță, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin.