UPDATE1. Sentințe strâmbe pentru sprijinirea mafiei imobiliare! Dosarele judecătorului Maldea, dosite și soluționate cu rea-credință!

Judecătorul Secției de Contencios Administrativ de la Tribunalul Caraș-Severin, Nicușor Maldea, a fost ridicat de DIICOT pentru că a sprijinit prin sentințele date de el grupul infracțional mafiot înființat și coordonat de Ion Tudor, creierul firmei de insolvență Tudor și Asociații SPRL, firmă implicată într-o mulțime de falimentări cu cântec și alte afaceri dubioase. Magistratul reșițean e vizat însă și pentru comiterea altor fărădelegi!

Despre Nicușor Maldea se vorbea de mai multă vreme că ar da anumite sentințe interesat fiind, prin care a înclinat grav balanța justiției. Inspecția Judiciară nu a rămas străină de astfel de lucruri și a venit în control la Tribunalul Caraș-Severin încă din luna mai, când ar fi verificat în special dosarele ce i-au fost repartizate lui Maldea. Au fost descoperite destule nereguli, unele foarte grave, judecătorul ridicat ieri de DIICOT fiind cercetat disciplinar de Inspecția Judiciară pentru mai multe abateri, inclusiv pentru obstrucționarea activității inspectorilor judiciari.

Inspecția judiciară s-a sesizat din oficiu în două rânduri. Mai întâi s-au făcut verificări la Curtea de Apel Timișoara și Tribunalul Caraș-Severin, iar două luni mai târziu doar la instanța cărășeană, ca urmare a unor indicii privind săvârșirea de către Nicușor Maldea a unor abateri disciplinare.

După verificările făcute, s-a dispus începerea cercetării disciplinare față de judecătorul Maldea. Abaterile disciplinare reținute în sarcina sa sunt: „nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”, „nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de legi sau regulamente”, „obstrucționarea activității de inspecție a inspectorilor judiciari, prin orice mijloace” și „exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență”.

Express de Banat a scris și despre alte spețe decât cele pentru care a fost ridicat acum Nicușor Maldea care ridică mari semne de întrebare. Este vorba despre falimentarea mai multor societăți din subordinea Primăriei Reșița sau a Consiliului Județean Caraș-Severin, lichidate după ce patrimoniile acestora au fost vândute aproape pe nimic.

UPDATE 1 – ora 10.45

Procuror-şef al structurii centrale a DIICOT, Mihaela Porime, a precizat pentru expressdebanat.ro că şi la această oră se fac audieri în dosarul judecătorului Nicuşor Maldea. Deocamdată nu s-a luat nicio măsură preventivă faţă de acesta. „Este suspect în cauză. Se mai fac audieri. Patru lichidatori judiciari au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar alte patru persoane au fost plasate sub control judiciar“, a precizat procurorul-şef Mihaela Porime.

UPDATE 2ora 15.35

Inculpații Tudor I. Ion, Tudor M. Ion, Berar Loredana Ioana și Oancea Călin Nicolae vor ajunge în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă.

Măsurile luate față de judecător nu se cunosc nici până la această oră, potrivit DIICOT București.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte explozive despre mafia imobiliară!


Comments

  1. Stepa says:

    Mai concret !!! Ești fff superficial, lipsă profesionalism !!!

  2. justitiarul says:

    Bravo DIICOT si Inspectia Judiciara a CSM!Acum cred ca le tremura fundul tuturor celor care au dat sentinte “strambe” in mod FLAGRANT, care apoi au fost rasturnate la Timisoara!Sunt cazuri, chiar cu fostul CET 2010, asa ca, domnilor si DOAMNELOR,sunteti la rand!

  3. vasile says:

    Domnule Stanciu, n-as vrea sa va tulbur armonia gindirii cu nuantari, dar permiteti-mi va rog sa spun ca inclinarea balantei e chiar rostul justitiei. Sa vorbesti de gravitate in cazul de fata nu are sens daca nu precizezi si directia inclinarii. Deci, domnul Maldea posibil sa fi inclinat balanta in directia gresita, ceea ce poate fi grav. El trebuia sa o incline in favoarea legii, a dreptatii (tot grav, dar din punctul de vedere al infractorilor). Desenul de pe frontispiciul tribunalului prezinta o balanta cu brate echilibrate, o situatie ideala care daca ar exista practic ar face inutila ideea de justitie. Ce sa si judeci daca totul e echilibrat iar toata lumea are dreptate? Rolul justitiei este de a cintari obiectiv o cauza, o speta cum se exprima conesseurii, cu ochii inchisi si de a da o solutie, inclinind balanta in favoarea dreptatii. Nu de a balansa si negocia un echilibru intre aparare si acuzare. In rest, de acord cu Stepa.

  4. Gheo says:

    Pe cind urmatorii? Ca la cum arata orasu ar mai fi de umflat si alti!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/